Herbata
: czw 17 wrz 2020, 21:53
Da się zrobić pełnowartościową herbatę z liści malin, jeżyn, wiśni, pokrzywy i wielu innych a smak mojej ulubionej herbaty malinowej nie odbiega smakiem od herbat produkowanych przemysłowo.
Wstawia drań odwrotną kolejność na samym dole materiał wyjściowy, liście powinny poleżeć parę godzin, ja zostawiam na noc, potem maszynka do mięsa, elektryczna, bo ręczną można płuca wypluć i do słoików wkładamy na ciasno i do piekarnika, na temp od 25 stopni górna jest nieokreślona i zależy od roku, pory zbierania i ile liście zawierają wody, ale powyżej 70 stopni nie wychodzę, a produkt jest ekologiczny w 100%, i jest o wiele lepszy w smaku niż same liście suszone zalewane wrzątkiem. I tak macie rację cała ilość liści po zmieleniu zmieściła się do 3 średnich i 1 małego słoiczka a było liści 2 pełne papierowe torby, co oznacza, że herbaty starczy na cały rok.
Wstawia drań odwrotną kolejność na samym dole materiał wyjściowy, liście powinny poleżeć parę godzin, ja zostawiam na noc, potem maszynka do mięsa, elektryczna, bo ręczną można płuca wypluć i do słoików wkładamy na ciasno i do piekarnika, na temp od 25 stopni górna jest nieokreślona i zależy od roku, pory zbierania i ile liście zawierają wody, ale powyżej 70 stopni nie wychodzę, a produkt jest ekologiczny w 100%, i jest o wiele lepszy w smaku niż same liście suszone zalewane wrzątkiem. I tak macie rację cała ilość liści po zmieleniu zmieściła się do 3 średnich i 1 małego słoiczka a było liści 2 pełne papierowe torby, co oznacza, że herbaty starczy na cały rok.