tegoroczne pysznosci :)

Pasteryzacja, tyndalizacja, wekowanie, suszenie i co tam jeszcze
BoldFold
Posty: 1425
Rejestracja: pt 07 wrz 2018, 18:14
Lokalizacja: Górny Śląsk
Kontakt:

pt 02 paź 2020, 08:44

Co my tam robimy w wolnym czasie;

nalewka z żywokostu do smarowania
nalewka z kasztanów do picia i smarowania
kwiaty nagietka+smalec do smarowania gęsi działa niezawodnie
geranium wiadomo do ucha
białoporek brzozowy-świeży/suszony na rany w zasadzie da się go znaleźć przez cały rok
-//- -//- suszony dodatek do herbaty
Malina/pokrzywa/jeżyna-herbaty oksydowane
bez czarny-nalewki, syropy, suszone baldachy do herbaty
lipa-herbata napotna
octy jabłko gruszka itp ostatnio pokrzywowa
babka zwyczajna i lancetowata-rany
świerk/sosna herbaty i nalewki
orzech włoski-nalewki świetne na żołądek.
owoce pigwowca-wit C do herbaty.
Zacznij tam, gdzie jesteś.
Użyj tego, co masz.
Zrób wszystko, co tylko chcesz...
BoldFold
Posty: 1425
Rejestracja: pt 07 wrz 2018, 18:14
Lokalizacja: Górny Śląsk
Kontakt:

sob 10 paź 2020, 19:08

Zapomniałem dodać; olej rycynowy w zasadzie można dodać do każdego kremu do smarowania, tylko zewnętrznie.

Warto kupić i używać korzystnie wpływa nie tylko na cerę...
Zacznij tam, gdzie jesteś.
Użyj tego, co masz.
Zrób wszystko, co tylko chcesz...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przetwarzanie”