Długotrwałe przechowywanie.

Warunki przechowywania żywności
Pietrow
Posty: 594
Rejestracja: pt 15 paź 2021, 06:34
Kontakt:

pn 25 kwie 2022, 11:52

West_End pisze:
ndz 24 kwie 2022, 15:26
Dzięki 💪 kupiłem właśnie i my frienda, różnica w cenie 4x. A ile wrzycasz tych saszetek na 1kg np mąki do vacun?
Jak pisalem - do maki nie wrzucam. Maki nie odsysam "na kamyka", a to oznacza, ze w opakowaniu zostaje sporo powietrza. Czyli takze sporo tlenu. Mysle, ze taka mala saszetka nie ma zdolnosci zwiazania takiej ilosci tlenu w delikatnej reakcji spalania.
Wrzucam natomiast po jednej saszetce do masla (pakuje po jednej kostce), do kielbasy pakuje po dwie kielbachy w worek), do wedliny (pakuje na oko po 20 deko). Tylko do bardzo mokrych wedlin nie daje tych saszetek, bo obawiam sie, ze chemia z saszetki moze przez wode przelezc na zawartosc spozywcza.
I tak to... Tak, ze tego...

Pozdrawiam
Zeby byc soba, trzeba wiedziec kim sie jest.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przechowywanie”