Planeta płonie? Polemika do trendu z mediów głównego ścieku.

Własne i merytoryczne artykuły uczestników forum
Ramzan Szimanow
Kontakt:

sob 14 wrz 2024, 13:02

Zielony "Wielki Skok Naprzód" przestaje kryć swoją prawdziwą, komunistyczną mordę.
Czekać na postulat zakazu posiadania prywatnych sztućców bo ludzie będą mieli jeść tylko w kolektywnych stołówkach.
Gorzej że najpewniej nie będzie czego, tak jak w Chinach doby tamtego poronionego eksperymentu.
Etap wojny z wróblami też pewnie przyjdzie jeśli nie uda się temu szaleństwu wsypać dostatecznie dużo piachu w tryby.

https://www.latimes.com/environment/sto ... iety-essay

"„....lęku klimatycznego nie da się w pełni rozwiązać, dopóki nie zmierzymy się z toksyczną ideologią indywidualizmu, która go podbudowuje”.
„Jednym z głównych powodów, dla których lęk klimatyczny wydaje się tak okropny, jest uczucie niemożności zrobienia czegokolwiek ... Ale gdybyś naprawdę postrzegał siebie jako część kolektywu, jako powiązanego ze wszystkimi innymi ruchami robiącymi znaczące rzeczy, nie czułbyś tej rozpaczy i samotności”.
Awatar użytkownika
1411
Kontakt:

sob 14 wrz 2024, 23:00

Pierdu pierdu na osiołku. Zmiany klimatyczne to brednie lewactwa i jednocześnie czyjś interes. A tymczasem wielcy tego świata, Alphabet Google zamiata pod dywan technologie:
https://tech.wp.pl/latajace-elektrownie ... 351058368a
Coś więcej w temacie dbania o planetę?
Na kanale Tomasza Drwala drugie nagranie o paleniu drewnem i zakłamaniu norm w Polsce:
https://youtu.be/CeDzWydkwhI?si=ZokzgK1SYSpJqR-v
Obrazek
Ramzan Szimanow
Kontakt:

ndz 15 wrz 2024, 14:09

1411 pisze:
sob 14 wrz 2024, 23:00
Pierdu pierdu na osiołku. Zmiany klimatyczne to brednie lewactwa i jednocześnie czyjś interes.
Tylko wiesz, ktoś się uczepi tego skrótu myślowego i będzie gadał o "denialistach".
Zmiany klimatyczne są realne jak zaćmienia słońca.

I skojarzenie z filmem "Faraon" oraz co odstawiali tam kapłani nie jest przypadkowe. 😉
Awatar użytkownika
1411
Kontakt:

wt 17 wrz 2024, 19:57

Masz rację. W emocjach zapomniałem o skrócie... Ale, ale, już 8 września kapłani i kapłanki (mistressy?) krzyczeli z Warszawy, że grozi nam susza i zdechnieny marnie. W tym czasie już Czesi szykowali się do potencjalnie groźnych skutków nadchodzącego niżu genueńskiego. I tydzień po biadoleniu o suszy, napełniałem worki piaskiem aby wieś ratować. Wraz z bandą sąsiadów. Z łopatami, ładowarkami, wózkami widłowymi i prywatnymi osobówkami, busami itd. Mistresski i maestrzy nierządu won. Precz. I cwelebryci jutubowi także.
Obrazek
Awatar użytkownika
1411
Kontakt:

wt 17 wrz 2024, 21:49

Nie edytuje, bo to ważne, dlatego nowy post. Proszę spojrzeć, modele pogodowe na wrzesień 2024. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę "weather model for Europe september 2024".
Jeden z wielu linków, mówiących o potencjalnych opadach, które mogą być tragiczne w skutkach. A tymczasem w sobotę? 14 września? Nie pomnę, ale don corleone rządu, o, pardon, powinno być po niemiecku, herr premierminister mówił do mediów że prognozy nie są aż tak dramatyczne. Tja.
Oto link. Resztę sprawdźcie sami.
https://www.severe-weather.eu/global-we ... -blast-mk/
Bujać, to nie nas.
Obrazek
Ramzan Szimanow
Kontakt:

śr 18 wrz 2024, 16:46

W temacie "powodziowym" są zbiórki dla poszkodowanych więc nie chce żeby zniknęły pod tymi wrzutkami.. Jest już teoria spiskowa że zbiorniki były w dużej mierze napełnione przed ulewami...
Bo ktoś chciał "pokazać" ludziom w Polsce jakie mamy straszne globalne ocieplenie.
I to mimo że specjaliści zapowiadali te ulewy od końca czerwca.
Można by to wyśmiać... Gdyby nie dzisiejsze tłumaczenie się z całej sprawy na tvn24.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
1411
Kontakt:

wt 24 wrz 2024, 16:45

Zbiórkom raczej nic nie zaszkodzi. Rozdzielmy pomoc ludziom od wskazywania palcem winnych. Z tego co wiem, edlech jeździł z pomocą na Dolny Śląsk. Cegiełkę dorzuciłem i ja. Sławek podał także namiary. Warto się nad nimi pochylić, widziałem na własne oczy, jak ludzie stracili prawie wszystko...
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Artykuły”