Lampa akumulatorowa warsztatowa LED VANE 3W 7500K

O światełkach
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
SilesiaSurvival
Kontakt:

pn 25 lis 2024, 13:23

Lampa akumulatorowa warsztatowa LED VANE 3W 7500K

Cześć

Od niecałego miesiąca jestem użytkownikiem tej oto ciekawej lampki warsztatowej, kupionej w sieci sklepów z budowniczym bobrem w logo.
Ogólnie założenie jakie przyświecało mi przy wyborze lampki awaryjnej do domu i piwnicy było następujące;

-posiadanie rozproszonego światła o rożnym natężeniu światła.
-ładowanie za pomocą USB-C
-możliwość awaryjnego podładowania telefonu
-magnes lub zawieszka , najlepiej obie możliwości.

Kupując jakieś przydasie do domu, w sieci sklepów z bobrem w logo, wstąpiłem na dział elektryczny, uwagę moją przykuł calutki rządek różnych lampek warsztatowych. Przy okazji sklep wypakował po jednej sztuce danego produktu, dając możliwość dokładnego obejrzenia interesującej nas lampki . Jakie było moje zdziwienie gdy okazało się że, lampka która mnie najbardziej zainteresowała, ma rozkładaną na trzy części głowice, a odgięte ramiona świeciły światłem rozproszonym, a diody umieszczone na szczycie świecą światłem skupionym. Lampka posiada silny magnes dzięki czemu możemy ów świecidełko przyczepić do metalu, ale posiada również możliwość zawieszenie przez metalowy D-ring. Dając możliwość zawieszenia owej lampki z zgiętymi ramionami głowicy. Dzięki czemu możemy używać ów lampkę jak normalne oświetlenie awaryjne w domu ! Podwieszając pod sufitem domu, na obozie czy warsztacie :) Bardzo mi się to spodobało.

Dokładna specyfikacja techniczna z strony sklepu :
Źródło światła LED: 3*1W LED+45PCS SMD
Lumen: korpus: 600lm (max), głowica: 150lm (LED)
Bateria: 1*3.7 V 18650 2200 mAh Li-ion - Ładowana za pomocą USB type-C
Czas ładowania: 3-4h micro USB
Czas pracy: 1,5-2h
Klasa IP: IP20
Kabel USB 1M
Tryby: głowica100%-50%-podstawa 100%-50%-biały flash-czerwony flash
Kontrolka ładowania
Rozmiar produktu: 70,5*268mm
Materiał wykonania: ABS

Lampka zapewnia maksymalny czas świecenie około 2 godzin w najbardziej oszczędnych trybach światła. Światło rozproszone jest dość mocne , przy złożonej głowicy daje fajne światło w promieniu 360* ;) Syn powiedział że to taka „elektroniczna pochodnia”. Światło które znajduje się na szczycie głowicy (skupiona wiązka), zapewnia możliwość oświetlenia na odległościach 15-20 metrów. Boczne rozproszone światło świeci jeszcze w trybie stroboskopu , zarówno światłem białym jak i czerwonym. Szkoda że nie ma stałego trybu światła czerwonego ….. to jest moim zdaniem największa wada owej latarki.

Ogniwo 18650 o pojemności 2200 mAh jest ładowane za pomocą kabelka USB-C, kabelek dostarczany do lampki jest stosunkowo długi. Latarka posiada również tryb „power banku” , oczywiście nie naładujemy naszego sprzętu na maksymalne wartości. Ale pozwoli nam podładować elektronikę , żeby potrzymać jej działanie. Co jest też zaletą owej latarki. Przy przycisku znajdują się diody informujące o poziomie naładowania baterii. Po drugiej stronie od przycisku, pod gumową osłoną znajduje się gniazda odpowiedzialne za ładowanie urządzenia , oraz gniazdo wyjściowe do ładowania urządzeń zewnętrznych.

Ogólnie jestem zadowolony z zakupu, mimo że cena owej lampki oscyluje w granicach 140 zł. Zamierzam sobie kupić jeszcze jedną dodatkową sztukę , przy okazji wizyty w sklepie.

Pozdrawiam
~Bart
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony pn 07 lip 2025, 07:22 przez SilesiaSurvival, łącznie zmieniany 1 raz.
„psy szczekają, forum działa dalej”

Silesia Survival : zapraszam pod tą samą nazwą na YT , FB , IG oraz TT
silesiasurvival@gmail.com
Ramzan Szimanow
Kontakt:

pn 25 lis 2024, 16:05

Przydatna rzecz do auta. I grzebania przy nim. 🙂
ODPOWIEDZ

Wróć do „Latarki”