Cześć
Od niecałego miesiąca jestem użytkownikiem tej oto ciekawej lampki warsztatowej, kupionej w sieci sklepów z budowniczym bobrem w logo.
Ogólnie założenie jakie przyświecało mi przy wyborze lampki awaryjnej do domu i piwnicy było następujące;
-posiadanie rozproszonego światła o rożnym natężeniu światła.
-ładowanie za pomocą USB-C
-możliwość awaryjnego podładowania telefonu
-magnes lub zawieszka , najlepiej obie możliwości.
Kupując jakieś przydasie do domu, w sieci sklepów z bobrem w logo, wstąpiłem na dział elektryczny, uwagę moją przykuł calutki rządek różnych lampek warsztatowych. Przy okazji sklep wypakował po jednej sztuce danego produktu, dając możliwość dokładnego obejrzenia interesującej nas lampki . Jakie było moje zdziwienie gdy okazało się że, lampka która mnie najbardziej zainteresowała, ma rozkładaną na trzy części głowice, a odgięte ramiona świeciły światłem rozproszonym, a diody umieszczone na szczycie świecą światłem skupionym. Lampka posiada silny magnes dzięki czemu możemy ów świecidełko przyczepić do metalu, ale posiada również możliwość zawieszenie przez metalowy D-ring. Dając możliwość zawieszenia owej lampki z zgiętymi ramionami głowicy. Dzięki czemu możemy używać ów lampkę jak normalne oświetlenie awaryjne w domu ! Podwieszając pod sufitem domu, na obozie czy warsztacie

Dokładna specyfikacja techniczna z strony sklepu : Źródło światła LED: 3*1W LED+45PCS SMD Lumen: korpus: 600lm (max), głowica: 150lm (LED) Bateria: 1*3.7 V 18650 2200 mAh Li-ion - Ładowana za pomocą USB type-C Czas ładowania: 3-4h micro USB Czas pracy: 1,5-2h Klasa IP: IP20 Kabel USB 1M Tryby: głowica100%-50%-podstawa 100%-50%-biały flash-czerwony flash Kontrolka ładowania Rozmiar produktu: 70,5*268mm Materiał wykonania: ABS
Lampka zapewnia maksymalny czas świecenie około 2 godzin w najbardziej oszczędnych trybach światła. Światło rozproszone jest dość mocne , przy złożonej głowicy daje fajne światło w promieniu 360*

Ogniwo 18650 o pojemności 2200 mAh jest ładowane za pomocą kabelka USB-C, kabelek dostarczany do lampki jest stosunkowo długi. Latarka posiada również tryb „power banku” , oczywiście nie naładujemy naszego sprzętu na maksymalne wartości. Ale pozwoli nam podładować elektronikę , żeby potrzymać jej działanie. Co jest też zaletą owej latarki. Przy przycisku znajdują się diody informujące o poziomie naładowania baterii. Po drugiej stronie od przycisku, pod gumową osłoną znajduje się gniazda odpowiedzialne za ładowanie urządzenia , oraz gniazdo wyjściowe do ładowania urządzeń zewnętrznych.
Ogólnie jestem zadowolony z zakupu, mimo że cena owej lampki oscyluje w granicach 140 zł. Zamierzam sobie kupić jeszcze jedną dodatkową sztukę , przy okazji wizyty w sklepie.
Pozdrawiam
~Bart