Aby otrzymać pełne prawa użytkownika, portal Przygotowani Polska wymaga napisania 5 postów, które następnie muszą zostać zatwierdzone przez moderatora.Brak dłuższej aktywności niż 1 rok, będzie skutkował zawieszeniem konta, a po kolejnym roku zostanie wdrożona procedura jego usunięcia.
Ja w sprawie tych warzyw.. Nic się z nimi po zimie nie dzieje?SilesiaSurvival pisze: ↑wt 05 mar 2024, 19:46Cześć
Ogólnie
Nienawidzę SO , jakoś smak chałwy nie podbija mojego podniebienia.
Średnio lubię NRG …..
SRG zbytnio nie nadają się do trzymania w aucie…..
Co tam trzymam w samochodzie w celach konsumpcji.
3 butelki wody 1.5 litra. Jak nie wypije , to do mycia rąk lub jako płyn do spryskiwaczyNa upalne lato. Jak braknie dedykowanego płynu.
Co do jedzenia wożę ?
Ogólnie wszystko co jest suche i ma długi termin przydatności. Suszone owoce , warzywa , suszone mięso czy osławioną już zupkę chińską. Do tego podgrzewacz do jedzenia plus metalowy kubekMożna trzymać jeszcze płatki owsiane
plus kasza kuskus. W butelkach po napojach.
Do tego słonecznikJako idealny „odstresowywacz” np w korku
![]()
Jestem zwolennikiem prostych rzeczy które możemy kupić w markecie.
Pozdrawiam
~Bart
Mięsa ludzie się boją tak przechowywać. Ewentualnych bakterii, botuliny.
Wiesz ze jad kielbasiany traci właściwości trujące po 10 minutach gotowania?Ramzan Szimanow pisze: ↑wt 05 mar 2024, 22:00Mięsa ludzie się boją tak przechowywać. Ewentualnych bakterii, botuliny.
Z drugiej strony słyszałem niedawno o gościu który jadł niedawno suchary... z czasów amerykańskiej wojny secesyjnej. Ciemna czekolada też jest trwała.
Słyszałem o ludziach którzy w latach 90" jedli wykopaną, niemiecką konserwową.
Dość godne zaufania są solone orzechy itd.
Szebora pisze: ↑śr 06 mar 2024, 04:27Ramzan Szimanow pisze: ↑wt 05 mar 2024, 22:00Tylko właśnie kwestia nie zapasów w spiżarni. Tylko czegoś co może sobie leżeć w aucie rok, dwa i nadal być jadalne. Mimo wilgoci, skrajnych temperatur.
Najlepiej bez dodatkowego przygotowania.
To nie muszą być jakieś wielkie ilości. Ot, żywności na 2-3 dni.