Nie prawica, nie lewica...

Własne i merytoryczne artykuły uczestników forum
Awatar użytkownika
1411
Kontakt:

czw 03 paź 2024, 19:18

Utarło się, zarówno u nas jak i u Jankesów, że survivaliści i pampersi są prawicowi, patriotyczni i niepoprawni politycznie. W zasadzie samo zło, w oczach postępowych osobników.
Zaznaczam, jak już kiedyś pisałem na łamach naszego forum, gdy dojdzie do jakiegokolwiek kryzysu, będzie bez znaczenia kto ma jakie poglądy. Wystraszony człowiek, głodny, zziębnięty czy pobity przez bandytów i okradziony, będzie miał w głębi swego odbytu, wojnę plemienną popisu, zawodzenie aktywiszczy i to, czy pomagający mu drugi człowiek wspierał WOŚP czy nie. Zastanówcie się sami. Czy w trakcie ostatniej powodzi kogoś to obchodziło? Czy ateista odmówił by pomocy od księdza? Czy hetero odmówił by pomocy od homo? Czy zagorzały platfus odmówił by ręki podanej przez zagorzałego pisiora? Czujecie bezsens tego podziału? W grze o przetrwanie, ratunek życia, zdrowia i dobytku, jest to kompletnie bez znaczenia kto na kogo głosował i jaki ma stosunek do aborcji i elektrycznych aut. Więc po co się tym jara społeczeństwo? Widać ma za dużo dobrobytu. Tak więc czy prawica, czy lewica, takimi samymi dupami sramy. Za przeproszeniem Państwa. Ale czasami trzeba dobitnie zwrócić uwagę, że mamy wszyscy takie same podstawowe potrzeby w kryzysie. Mieć schronienie, powietrze do oddychania, wodę do picia, jedzenie do spożycia, leki i środki higieczne, aby nie popaść w chorobę, która tylko pogorszy nasz kiepski stan.
Teraz kwestia postrzegania preppersów. Prawicowcy niby. Nie zgadzam się w całej rozciągłości. Trzeźwe myślenie, dostrzeganie zagrożeń, próba minimalizowania szkód, zabezpieczania siebie o swoich bliskich, to kwestie którymi się kierujemy. Patrząc w przyszłość, chcielibyśmy nie kolejnych cwaniaczków u korytka, a gospodarzy, którzy jak my, będą myśleć trzeźwo, planować na lata i zabezpieczać naród przed zagrożeniami. Po to wymyślono instytucję państwa, prawda? Niech będzie że tak :) nie rozkminiajmy za bardzo. Wracając, nasz sposób myślenia jest zbieżny z prawoskrętnymi ludźmi. Bo gospodarz wie, jak gospodarować i jak dbać, aby w przyszłości, nawet jak mu się powinie noga, nie ucierpi aż tak bardzo. Z prawicą jest nam po drodze, gdyż wydaje nam się, że myślimy podobnie. Co nie znaczy że każdy preppers jest patriotą, katolikiem czy antyaborcjonistą. Jednak gdy tak człowiek przygotowany zaczyna się zastanawiać nad przyczynami upadku swej gminy, miasta, kraju, kontynentu czy świata, zdaje sobie sprawę, jacy mniej więcej ludzie do tego doprowadzają. Na pewno nie podobni do nas, myślący po gospodarsku. Raczej karierowicze, durnie, łapówkowicze, cwaniaczki, liski chytruski, kłamcy, lichwiarze, pożyteczni idioci, zwykli idioci itd. Oni nic sami nie stworzyli, oni zwykle dostali od kogoś, bądź swymi wątpliwie morlanie czynami dodrapali się stołków. Czy tacy ludzie są w stanie budować od zera, jak my? Nie są. Nauczyli się, że na społeczeństwie można żerować, nic nie robiąc przy tym. Ewentualnie krzycząc po złapaniu za rękę, że to nie ich ręka. Skoro się tego nauczyli, będą tak robić stale i niszczyć życia innym. Przykładów na razie nie podam, gdy ktoś obserwuje scenę polityczną, dostrzeże sam. Widzicie chyba sami, jak politycy z lewej strony sceny rozpieprzają w drobny mak ten kraj. Widzieliście także jak socjaliści z poprzedniej ekipy także to robili. Nie chcemy takich. Chcemy myślących po gospodarsku. Czy to czyni z Przygotowanych skrajną prawicę? Czujecie bezsens tej "obelgi" z ust nowoczesnych, postmodernistycznych ludzi? Przygotowanemu nie jest po drodze z opcją polityczną, traktowaną niemalże jak klub piłkarski (kto nie z nami, ten przeciwko nam) jest mu po drodze z ludźmi myślącymi podobnie. Ja wieszam flagę kraju, nie proporczyki partyjne, ani nie flagę unijną. Mieszkam w Polsce a w Europie ta Polska jest od dwóch tysiącleci (upraszczając) i nie miała nigdy flagi. Żółte gwiazdki na niebieskim tle są symbolem brukselczyków, bo Niemcy czy Holendrzy także dbają przede wszystkim o siebie. Zapamiętajcie.
Mam w dupie partie i ich liderów. Celebrytów i aktywiszcza. Róbta co chceta. Tylko mnie do tego nie zmuszajta. Ja idę przez życie po swojemu, własnymi meandrami. I nie chcę aby jakakolwiek opcja polityczna mi się wchrzaniała w ten mój slalom. Nakazami, zakazami, tonami papierów, durnych przepisów, restrykcjami i twierdzeniem że "oni wiedzą lepiej". Chuja tam. Myślę po gospodarsku więc nie prawica, nie lewica ani żadne lisizmy.
Kropka

Fotka literatury wartej penetracji swym umysłem, dla zasięgów 8-)
IMG20241001161346.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek
Ramzan Szimanow
Kontakt:

pt 04 paź 2024, 14:05

Chyba o tym kiedyś już pisałem.

To już dawno nie jest podział pomiędzy lewicą a prawicą.
Tylko pomiędzy ludźmi chcącymi zachować zdrowy rozsądek, godność i rozum a nihilistami którzy nienawidzą samego siebie a wtórnie swojej nacji, jej obyczajów a potem ludzkości jako takiej.

Poglądy gospodarcze są tutaj kwestią drugorzędną.
Nie brakuje nihilistów "liberalnych" jak i ludzi którzy nie wierzą w "niewidzialną rękę rynku" właśnie przez własne, logiczne obserwacje.
Awatar użytkownika
SilesiaSurvival
Kontakt:

ndz 06 paź 2024, 08:26

Cześć

Weźmy pod uwagę to ;) że my przykładowo jesteśmy stali w poglądach, ale to otoczenie zmieniło się. Moje poglądy jeszcze 10-15 lat temu uchodziły za całkiem normalne, dziś już są między prawicą a skrajną prawicą…… A poglądów nie zmieniłem…..

Wielu ludzi nadmienia fakt (w tym i tzw celebryci preppersi) że grupy preppersow i ich fora to źródła prawicowych ekstremizmów oraz miejsc tworzenia myśli separatystycznej od państwa…….. Że państwo powinno takie grupy monitorować przez swoje służby….. Co do pierwszego stwierdzenia uważam że ludzie z świecznika totalnie zatracili tzw „zdrowy rozsądek” , o mądrości wypowiedzi nie wspomnę. A co do państwa, niech służby monitorują od tego są.

Wolność słowa :) wielu ludzi myli wolność słowa z szuryzmem ;) A boli to też wielu, że to co na ich grupach jest zakazane , np tutaj toczy się na ten temat jakaś dyskusja.

Ogólnie wydaje mi się , że to forum to taka „drzazga” w ruchu preppersów ;) Bo widać zakusy lewej strony politycznej nad kanalizowaniem ruchu.

~Bart
„psy szczekają, forum działa dalej”

Silesia Survival : zapraszam pod tą samą nazwą na YT , FB , IG oraz TT
silesiasurvival@gmail.com
Pietrow
Kontakt:

ndz 06 paź 2024, 11:04

Moje umeczenie dryfem politycznym tego forum bylo przyczyna "urlopu" ktory sobie dalem. Od czasu powrotu przestrzegam solennie danej sobie obietnicy olewania polityki. Ale tu mi po prostu wykapalo uszami i czuje potrzebe, by sie odezwac.
SilesiaSurvival pisze:
grupy preppersow i ich fora to źródła prawicowych ekstremizmów oraz miejsc tworzenia myśli separatystycznej od państwa
A wez poprzegladaj forum tak na zimno i patrzac nie tylko na prawe oko, prosze. Toz tu ewidentnie w roznych postach czuc silne polityczne dryfy prawostronne tudziez katolickie oraz brak tolerancji polityczno-wyznaniowej. Sa tu posty, ktore wprost pietnuja "nie-prawice" wraz z uzywaniem pejoratywnych okreslen typu "lewackie oszolomy". Dziwisz sie, ze prepperskie fora sa postrzegane w taki a nie inny sposob? Przeciez Panowie Szanowni Wy na to uczciwie i wytrwale pracujecie.
SilesiaSurvival pisze:
Ogólnie wydaje mi się , że to forum to taka „drzazga” w ruchu preppersów ;) Bo widać zakusy lewej strony politycznej nad kanalizowaniem ruchu.
Nie bardzo rozumiem co chciales powiedziec o "tym forum". Dlaczgo drazga w ruchu preppersow? Czy moge prosic, bys rozwinal te mysl? Nie chce dyskutowac. Chce tylko zrozumiec.
Ba! Ja w polityke WOGOLE nie zamierzam z Wami dyskutowac. Mam swiadomosc, ze jestem tu jedynym uzytkownikiem bez uzaleznienia od prawostronnosci.

A tak nawiasem: Panowie Szanowni jestescie (lub kreujecie sie) w wiekszosci na twardych preppersow walczacych. Wasza sprawa. Ja z kolei jestem "dziadkowym preppersem". Broni palnej - w przeciwienstwie do faceta z ruda kita naprawde nie posiadam, jestem legalnym radioamatorem, robie sloiki, kisze kapuste, zbieram chrust, zabezpieczam byt rodzinie na czasy niewojenne, kupuje miod zamiast wysysac pszczoly... Pracuje w korporacji (buuu!!!!) i to na codzien niemal wylacznie w jezyku niepolskim (BUUUUU!!!!)... Blizej mi do szarego czlowieka w Europie niz do bojownika o wolnosc kosciola i "Trybuny Julii" w zamknietym kraju nad Wisla.

...i jesli uwazacie, ze to forum nie jest hermetycznie prawicowe, to czasem wezcie sie ugryzcie w reke zanim w swej milosci blizniego zaczniecie jechac na twardo po tej czesci spoleczenstwa, ktora nie podziela Waszych zamilowan. To sie nazywa "tolerancja". To powinno byc celem nadrzednym tego forum - poniewaz laczy nas to, ze chcemy byc przygotowani. Kazdy do swojego zestawu zagrozen, kazdy na swoj sposob. Wszelkie polityczne aspekty nas dziela. Ostatnie 8 lat pokazalo jak bardzo prawicowy rzad potrafi spolaryzowac spoleczenstwo.
Chociaz... Nie! Wy jestescie w tswoim dopasowanym gronie. To mnie te polityczne dryfy zniechecaja. W sumie... Piszcie sobie dalej co chcecie. Nie warto sie przejmowac jednym niedopasowanym i marginalnym elementem. Tylko potem nie narzekajcie, ze prepperskie fora postrzegane sa jako
SilesiaSurvival pisze:
źródła prawicowych ekstremizmów oraz miejsc tworzenia myśli separatystycznej od państwa
Konto nieaktywne. Posty do wyciecia. Adminowie proszeni o pozamiatanie. Sam nie mam uprawnien.
Parthagas
Kontakt:

ndz 06 paź 2024, 11:11

Jeśli chodzi o moje bliskie sąsiedztwo, to poglądy polityczne większości znam: każdy z innej bajki. Pełowca jednak widzę jako elektryka, a Pisiora jako speca od wędlin. Swoje poglądy polityczne i religijne trzymam na ogół przy sobie i się nimi nie afiszuję, szczególnie z religijnymi. Z religią jest, moim zdaniem, jak z gaciami. Każdy je powinien nosić na swojej dupie i nikomu ich nie oferować ani nie machać przed oczyma zwłaszcza, że nie są już pierwszej świeżości. Odnośnie wszelkiej maści działaczy politycznych - zgodzę się z przedmówcami. Biorąc pod uwagę dziedzinę, z którą jestem najbardziej związany - edukację, nie było w zasadzie od 1989 roku ministra, który by rzeczywiście okazał się rozsądnym reformatorem. Najlepszym, który i tak działał po omacku i miał wiele wpadek, był z perspektywy czasu ... - Roman Giertych. Obecnie wszystko leży i kwiczy, a będzie jeszcze gorzej, gdyż obecnie zmierza w jakimś absurdalnym kierunku. Pewnie o to chodzi. Oczywiście bez względu na opcję robię swoje. Przez ponad 15 lat prowadziłem po godzinach warsztaty technik przetrwania. Mam kontakt z większością adeptów - dają sobie w życiu radę.
BoldFold
Kontakt:

ndz 06 paź 2024, 11:51

To jakie forum jest każdy widzi... Czemu dryfuje w prawicową stronę, no to jest dobre pytanie, pytanie w stylu "Czemu wszyscy komandosi/specjalsi na całym świecie są prawie jednakowego wzrostu i podobnej wagi"? No czemu?

Ja lubię Wiesława Myśliwskiego, tego katolickiego pisarza...
"Aby być sobą, trzeba być kimś, to znaczy wiedzieć kim się jest. A jak możemy to ustalić, zagubieni wśród ciągle zmieniających się wyobrażeń siebie? Pragnienie poznania siebie jest tylko daremnym błądzeniem pośród tych wyobrażeń."

Ale pełniejszy obraz, prawdziwszy daje Witold Gombrowicz;

Chcesz wiedzieć, kim jesteś? Nie pytaj. Działaj. Działanie Cię określi i ustali. Z działania swojego się dowiesz. Ale działać musisz jako „ja”, jako jednostka, bo tylko własnych potrzeb, skłonności, namiętności, konieczności możesz być pewny. Tylko takie działanie jest bezpośrednie, jest prawdziwym wydobywaniem siebie z chaosu, autostwarzaniem. Reszta – czyż to nie recytowanie, wypełnianie schematów, tandeta, kicz?"

Nikt nie stoi po mojej stronie, żaden polityk, żaden urzędnik, żaden kapłan, żaden sekciarz czy to Jehowy, czy zwolennik 70 płci lub innego kolorowego ładu, dlaczego więc ktoś próbuje mnie wstawiać za zieloną, czarną, czerwoną lewicową, bądź prawicową linię? Dlaczego?

Po mojej stronie stoją członkinie i członkowie tego forum, których znam osobiście i trochę soli z nimi zjadłem i też kilka kaw wypiłem. Reszta jest biciem piany, pyłem...
Zacznij tam, gdzie jesteś.
Użyj tego, co masz.
Zrób wszystko, co tylko chcesz...
Pietrow
Kontakt:

ndz 06 paź 2024, 12:07

BoldFold pisze:
Ja lubię Wiesława Myśliwskiego, tego katolickiego pisarza...
"Aby być sobą, trzeba być kimś, to znaczy wiedzieć kim się jest.
O zesz w doope palec! Nawet nie wiedzialem, ze moim podpisem cytuje jakiegos katolickiego pisarza. Cholerka... A bylem pewien, ze sam to wymyslilem... idac po linii ideologicznej wypadaloby zmienic opis. Ale chrzanie to. Tolerancyjny jestem.
BoldFold pisze:
Nikt nie stoi po mojej stronie, żaden polityk, żaden urzędnik, żaden kapłan
Wiekszosc wymienionych zazwyczaj stoi wylacznie po wlasnej stronie. Z Twoich postow przebija jednak, ze o ile oni po Twojej stronie nie stoja, Ty po ich stronie czasem staniesz. A raczej przeciw nim. Niektorym.

Pozdrawiam i koncze "bicie piany".
Konto nieaktywne. Posty do wyciecia. Adminowie proszeni o pozamiatanie. Sam nie mam uprawnien.
Awatar użytkownika
1411
Kontakt:

ndz 06 paź 2024, 14:24

Wtrącę na szybko, między zabawą z grzybami i robieniem obiadu: prawoskręt nie oznacza poparcia dla partii. Podbnie powinno być z lewoskrętem. Własne podejście do tematu.
Druga wrzutka, poprzedni rząd nie był prawicowy tylko socjalistyczny.
Myślenie jakie prezentują wszyscy z nas, jest w głębi ducha prawoskrętne - myślimy z wyprzedzeniem i pracujemy ciężko na to, aby zabezpieczyć swoich bliskich. Myślimy po gospodarsku. Nie widzę takiego myślenia u zlewaczałych... Tak naprawdę dziwadeł. Tam jest temat organów płciowych albo bredni od czapy.
Obrazek
BoldFold
Kontakt:

ndz 06 paź 2024, 16:40

Nawet nie pisz :lol: Ja tu powoli zajadów od śmiechu dostaję, lewica walczy z kościołem i jego hierarchami, a tu cyk w tym roku więcej kasy niż za PISu :lol: Jaki ten rząd jest każdy widzi co chce, ale... on jest prawicowy*... Ciekawe kiedy "LUDU" "PRACUJĄCY" miast i wsi się jorgnie, że daniny i opłaty wzrosną, a rozdawnictwo zmaleje, kiedy? Bo lewica nigdy przecież ;) Ale dzielnie walczą z problemami które sami stworzyli.

No i teraz jak już tak daleko zaszliśmy;

polityk kalkuluje na 4 słownie cztery lata tyle ma czasu by się wzbogacić
urzędnik/samorządowiec podobnie
kościół kalkuluje w setkach lat, teraz się zorientowali że debili nie trza uczyć jak kasę i tak dostają od państwa, to po co więcej wiernych? Mają tyle ile trzeba z minimalnym nakładem, czyż nie?
Przygotowany zaś kalkuluje na dekady i nie za bardzo mu pasuje taka karuzela przepisów i zmian w krótkim czasie, cyrk od Brukseli przez Warszawę do samorządów wojewódzkich, powiatowych, wreszcie gminnych.

*prawicowy? Wątpię, ale wg dzisiejszych standardów niby tak :roll:
Zacznij tam, gdzie jesteś.
Użyj tego, co masz.
Zrób wszystko, co tylko chcesz...
Awatar użytkownika
SilesiaSurvival
Kontakt:

pn 07 paź 2024, 07:54

Cześć!

Pietrow pisze:
Moje umeczenie dryfem politycznym tego forum bylo przyczyna "urlopu" ktory sobie dalem. Od czasu powrotu przestrzegam solennie danej sobie obietnicy olewania polityki. Ale tu mi po prostu wykapalo uszami i czuje potrzebe, by sie odezwac.
Szanujemy.
Pietrow pisze:
A wez poprzegladaj forum tak na zimno i patrzac nie tylko na prawe oko, prosze. Toz tu ewidentnie w roznych postach czuc silne polityczne dryfy prawostronne tudziez katolickie oraz brak tolerancji polityczno-wyznaniowej. Sa tu posty, ktore wprost pietnuja "nie-prawice" wraz z uzywaniem pejoratywnych okreslen typu "lewackie oszolomy". Dziwisz sie, ze prepperskie fora sa postrzegane w taki a nie inny sposob? Przeciez Panowie Szanowni Wy na to uczciwie i wytrwale pracujecie.
Ależ kurde Pietrow , czy chęć zabezpieczenia rodziny, możliwość kupna narzędzi i ich używania w celu poprawy swojego bezpieczeństwa, zdrowe odwoływanie się do religii jest prawackie czy bardziej zdroworozsądkowe? Nie chce nic mówić, ale misja kościoła jeżeli chodzi o zapewnienie bytu jest bardzo lewicowa ! W końcu na wielu kazaniach prawili żeby pomagać powodzianom! A nie tylko poszkodowanym katolikom……..

Gdyby jakieś skrajnie durne prawa wprowadzała i wprowadziła tzw „polska prawica” która w rzeczywistości to socjaliści pełną koparką, też była objechana :) Ja ogólnie po ostatnich 4 latach rządów tzw „prawicy” uznaje że mam nadzieje, że nie będą rządzili jako większość parlamentarna. Bo to było psucie państwa i prawa , tak samo jako to ma się z koalicją „13 grudnia”.
Pietrow pisze:
Nie bardzo rozumiem co chciales powiedziec o "tym forum". Dlaczgo drazga w ruchu preppersow? Czy moge prosic, bys rozwinal te mysl? Nie chce dyskutowac. Chce tylko zrozumiec.
Ba! Ja w polityke WOGOLE nie zamierzam z Wami dyskutowac. Mam swiadomosc, ze jestem tu jedynym uzytkownikiem bez uzaleznienia od prawostronnosci.
Już nie raz słyszałem , nawet tutaj na forum. Że taki rodzaj platformy to przeżytek…… Tak to prawda nie jest to najnowszy trend mody :) Ale zawsze mnie to śmieszyło , że pampersy jaraja się bronią CP z XIX wieku , a szydzą z platformy internetowej Web 2.0 z przełomu XX/XXI wieku….. Która jest trochę upierdliwa , ale czy broń CP nie jest upierdliwa ?

Czemu drzazga? Po aktualnie jesteśmy chyba jednym miejscem tego rodzaju gdzie „coś się dzieje” było przetrwamy.PL , oraz kilka innych mniejszych for…… Które są bo są…. Tyle. Wielu podkreśla że dziś życie toczy się na „twarzoksiażce” i ichniejszych grupach…. Tak to prawda , ale wątki gdzie ruch i komentarzy jest dużo , wątek staje się nieczytelny ….. Nie muszę wspominać i „standardach społeczności” ? ……….Które nigdzie nie są spisane, i zależy od widzimisie „niezależnych ekspertów” ? ;)
Pietrow pisze:
A tak nawiasem: Panowie Szanowni jestescie (lub kreujecie sie) w wiekszosci na twardych preppersow walczacych. Wasza sprawa. Ja z kolei jestem "dziadkowym preppersem". Broni palnej - w przeciwienstwie do faceta z ruda kita naprawde nie posiadam, jestem legalnym radioamatorem, robie sloiki, kisze kapuste, zbieram chrust, zabezpieczam byt rodzinie na czasy niewojenne, kupuje miod zamiast wysysac pszczoly... Pracuje w korporacji (buuu!!!!) i to na codzien niemal wylacznie w jezyku niepolskim (BUUUUU!!!!)... Blizej mi do szarego czlowieka w Europie niz do bojownika o wolnosc kosciola i "Trybuny Julii" w zamknietym kraju nad Wisla.
Co tu ma do tego praca w kropo ? Jeżeli tylko pracujesz w Kopro , a nie żyjesz w Kopro ? Wielu ludzi których znam i chce być przygotowanymi pracuje w Kopro ;) a nie tym żyje ;). Jeżeli nie przejawia się to „trepizmem korporacyjnym” to praca jak każda inna. Co do tzw dziadkowego stylu przygotowań , większość z nas taki właśnie kierunek obiera, tylko niektórzy jeszcze dodają dodatkowe gałęzie przygotowań. Broń to tylko element, a nie środek sam w sobie. Gdybym żył sobie w rodzinnym domu, również zająłbym się uprawą ogródka czy hodowlą np nutrii (jak mój dziadek). Coś co kiedyś mnie irytowało, dziś byłoby fajna odskocznią od „dni codziennego”. Kawka , grabie , łopata i słomkowy kapelusz ;) i powolne dłubanie w ziemi.

Teraz tak co do bojownika o wolność kościoła :) Kościół jako organizacja społeczna ma swoje brudy za uszami ….. dużo ich ma. Ale również robi cała masę dobrych rzeczy! Pracuje w fundacji która zajmuje się osobami z różnym spectrum autyzmu. Od lekkich zaburzeń, bo naprawdę hardokorowe, i archidecezja warszawsko-praska często loży na zajęcia dla nich! Poza spółkami skarbu państwa , i kilkoma dużymi firmami. Fundacje lewicowe są na samym końcu finansowania zajęć. Co jest mega śmieszne , bo prezesem fundacji jest była społecznica „ruchu feministycznego” , była homoseksualistka :) Która obrała jakbyś to nazwał prawicowy zwrot! Związała się z facetem , robi przygotowani na trudne czasy , i dzięki moim radą wyrobiła pozwolenie na broń!

A do najbardziej trudnych przypadków , gdzie jest potrzebna pomoc terapeutyczna. Wybiera jakby to powiedzieć ludzi o prawicowym światopoglądzie niż lewicowym….. Taka luźna dygresja po 7 latach pracy z ludźmi…

Pietrow pisze:
...i jesli uwazacie, ze to forum nie jest hermetycznie prawicowe, to czasem wezcie sie ugryzcie w reke zanim w swej milosci blizniego zaczniecie jechac na twardo po tej czesci spoleczenstwa, ktora nie podziela Waszych zamilowan. To sie nazywa "tolerancja". To powinno byc celem nadrzednym tego forum - poniewaz laczy nas to, ze chcemy byc przygotowani. Kazdy do swojego zestawu zagrozen, kazdy na swoj sposob. Wszelkie polityczne aspekty nas dziela. Ostatnie 8 lat pokazalo jak bardzo prawicowy rzad potrafi spolaryzowac spoleczenstwo.
Chociaz... Nie! Wy jestescie w tswoim dopasowanym gronie. To mnie te polityczne dryfy zniechecaja. W sumie... Piszcie sobie dalej co chcecie. Nie warto sie przejmowac jednym niedopasowanym i marginalnym elementem. Tylko potem nie narzekajcie, ze prepperskie fora postrzegane sa jako
Jeżeli uważasz PiS za prawicę ….. No cóż skwituje to śmiechem :) Bo to socjaliści czystej postaci o lekko chadeckim zabarwieniu ;) Tolerancja polega na znoszeniu kogoś , a nie na uwielbieniu jego poglądów :) I będziemy się różnic, co nie znaczy że jak się spotkamy np na zlocie , będziemy skakać sobie do gardeł. Bo od wymiany zdań , nawet ciętych do pojedynku na tzw „na noże”, u mnie jest dość duża drabina eskalacyjna ;) Nawet jakby na np zlocie zjawił się guru prepperstwa (KL i SN) wchodziłbym z nimi w polemikę :) I dyskusje. Podważałby ich zdanie. Na tym polega dyskusja. A nie na sekowaniu kogoś.

Pozdrawiam
~Bart
„psy szczekają, forum działa dalej”

Silesia Survival : zapraszam pod tą samą nazwą na YT , FB , IG oraz TT
silesiasurvival@gmail.com
ODPOWIEDZ

Wróć do „Artykuły”