Nikt jeszcze linka nie wrzucił, a że książka w dobre cenie, czyli za friko, to pozwalam sobie zamieścić.
https://www.lasy.gov.pl/pl/informacje/p ... a/survival
Wśród autorów kilka znanych w branży nazwisk, można więc być przekonanym o odpowiednim poziomie.
Książka raczej dla początkujących w temacie. Dużo zdjęć, dużo informacji. Mi osobiście przeszkadza taki styl wydawania książek z wrzucanymi co jakiś czas w ramkach przygodami, cytatami i filozoficznymi wtrętami. Ot, taka nowoczesna prezentacja. Ale co kto lubi. Jeżeli w ten sposób dotrze się lepiej do młodych i wezmą się za czytanie - to dlaczego by nie...
Przejrzeć zawsze można, to tylko trochę czasu kosztuje...
Książka jest w PDF, ale i w wersjach na czytnik. Wersji papierowej nie widziałem na oczy, podobno CILP (wydawca trochę ich wydrukował).
Leśny survival - Sergiusz Borecki, Bogdan Jaśkiewicz, Krzysztof J. Kwiatkowski, Andrzej Trembaczowski i inni
- Ryszpak
- Kontakt:
Rafał vulgo Ryszpak
“I Am Not Altogether on Anyone’s Side, Because Nobody is Altogether on My Side.” Drzewiec
“I Am Not Altogether on Anyone’s Side, Because Nobody is Altogether on My Side.” Drzewiec
- SilesiaSurvival
- Kontakt:
Cześć
Gdzieś mi ta książka przeleciała przed oczyma. Serio nie wiem zbytnio gdzie, ale okładkę kojarzę. Ostatnio dostałem na urodziny książkę Andrzeja Trembaczowski „Zanim wyruszysz -czyli coś o survivalu”
Przekartkowałem , wydanie z końcówki lat 90-tych
Opiszę jak skończę czytać.
A co do zespołu autorskiego , mocny klawy zespół. Z niektórymi miałem nawet okazję porozmawiać.
~Bart
Gdzieś mi ta książka przeleciała przed oczyma. Serio nie wiem zbytnio gdzie, ale okładkę kojarzę. Ostatnio dostałem na urodziny książkę Andrzeja Trembaczowski „Zanim wyruszysz -czyli coś o survivalu”

A co do zespołu autorskiego , mocny klawy zespół. Z niektórymi miałem nawet okazję porozmawiać.
~Bart
„psy szczekają, forum działa dalej”
Silesia Survival : zapraszam pod tą samą nazwą na YT , FB , IG oraz TT
silesiasurvival@gmail.com
Silesia Survival : zapraszam pod tą samą nazwą na YT , FB , IG oraz TT
silesiasurvival@gmail.com
- Ryszpak
- Kontakt:
Andrzej Trembaczowski wydał nową jej wersję, trochę pozmienianą i rozbudowaną o wędkarstwo. Dużo większe gabaryty, chyba A4. Stron 264.SilesiaSurvival pisze: ↑pt 07 mar 2025, 09:52Ostatnio dostałem na urodziny książkę Andrzeja Trembaczowski „Zanim wyruszysz -czyli coś o survivalu”Przekartkowałem , wydanie z końcówki lat 90-tych
Opiszę jak skończę czytać.
Bardzo lubię tego autora, ma rękę do pióra.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Rafał vulgo Ryszpak