autor: Ewa Kozioł
wydawca:Fundacja Zielony Zagonek 2022
https://ekokiosk.zielonyzagonek.pl/prod ... y/#reviews
Książka to zbiór praktycznych porad, które mogą uratować zdrowie i życie w nieprzewidywalnych sytuacjach kryzysowych.
Sposoby na oczyszczanie wody, radzenie sobie z brakiem prądu, leczenie chorób i przypadłości i inne survivalowe niezbędne informacje
Porady jak zabezpieczyć zapasy żywności i co spakować w razie konieczności ewakuacji
Naturalne metody leczenia chorób i urazów z wykorzystaniem ziół i domowych środków dostępnych bez recepty a praktycznie zapomnianych
Przepisy na zdrowy chleb, ser, masło i inne podstawowe produkty oraz konserwację żywności
Wskazówki jak stworzyć wydajny ogródek przy minimalnym nakładzie pracy
i wiele innych bezcennych porad
Kryzysowy Poradnik Domowy, czyli kobieca sztuka zaradności
- SilesiaSurvival
- Kontakt:
Cześć
Po pierwsze Witaj na forum! Mam nadzieje że włączysz się aktywnie w budowanie tego portalu.
Co do książki. Ona gdzieś mi przemknęła , i mam zapisane żeby z tą publikacją się zapoznać. Czytałem recenzje oraz przeglądałem blog autorki, zapowiada się bardziej niż obiecująco.
Kiedyś mam nadzieje zapoznam się z publikacją, i dodam coś od siebie.
Pozdrawiam
~Bart
Po pierwsze Witaj na forum! Mam nadzieje że włączysz się aktywnie w budowanie tego portalu.
Co do książki. Ona gdzieś mi przemknęła , i mam zapisane żeby z tą publikacją się zapoznać. Czytałem recenzje oraz przeglądałem blog autorki, zapowiada się bardziej niż obiecująco.
Kiedyś mam nadzieje zapoznam się z publikacją, i dodam coś od siebie.
Pozdrawiam
~Bart
„psy szczekają, forum działa dalej”
Silesia Survival : zapraszam pod tą samą nazwą na YT , FB , IG oraz TT
silesiasurvival@gmail.com
Silesia Survival : zapraszam pod tą samą nazwą na YT , FB , IG oraz TT
silesiasurvival@gmail.com
-
- Kontakt:
Wczoraj słyszałem w mediach o jesiennym dostarczeniu poradnika przetrwania w razie W .
Książeczkę ma dostać każde gospodarstwo domowe . Projekt taki przygotował obecny rząd na wzór informatora
skandynawskiego. Na obecną chwilę informację o informatorze są dostępne w formie elektronicznej PDF .
Skoro Skandynawia szykuje się na czas kryzysu a tereny ościenne zbroją się i zabezpieczają .
To coś w trawie piszczy .
Książeczkę ma dostać każde gospodarstwo domowe . Projekt taki przygotował obecny rząd na wzór informatora
skandynawskiego. Na obecną chwilę informację o informatorze są dostępne w formie elektronicznej PDF .
Skoro Skandynawia szykuje się na czas kryzysu a tereny ościenne zbroją się i zabezpieczają .

To coś w trawie piszczy .

- Ryszpak
- Kontakt:
Przeczytałem "Kryzysowy Poradnik Domowy". Jest spoko. Takie kompendium podstawowej wiedzy, jak się przygotować na nagłe sytuacje - od zapasów wody, poprzez spiżarnię (są przepisy), apteczka, środki do odkażania, obrona miru domowego, jak sobie radzić bez prądu, podstawowa wiedza o ziołach na najczęstsze schorzenia, jak współpracować z innymi....
W tym stylu widziałbym poradnik, który mamy dostać od Państwa, ale na aż tak wiele nie liczę.
Tylko ta okładka... hm... taka bardzo kobieca... Ale z drugiej strony czy na wszystkich okładkach mają być miasta w ruinie czy hordy zombie?
W tym stylu widziałbym poradnik, który mamy dostać od Państwa, ale na aż tak wiele nie liczę.
Tylko ta okładka... hm... taka bardzo kobieca... Ale z drugiej strony czy na wszystkich okładkach mają być miasta w ruinie czy hordy zombie?

Rafał vulgo Ryszpak
“I Am Not Altogether on Anyone’s Side, Because Nobody is Altogether on My Side.” Drzewiec
“I Am Not Altogether on Anyone’s Side, Because Nobody is Altogether on My Side.” Drzewiec