Kryzysowy Poradnik Domowy, czyli kobieca sztuka zaradności

Pozycje papierowe lub pdf
ODPOWIEDZ
Noorbi
Kontakt:

czw 10 kwie 2025, 12:50

autor: Ewa Kozioł
wydawca:Fundacja Zielony Zagonek 2022
https://ekokiosk.zielonyzagonek.pl/prod ... y/#reviews

Książka to zbiór praktycznych porad, które mogą uratować zdrowie i życie w nieprzewidywalnych sytuacjach kryzysowych.
Sposoby na oczyszczanie wody, radzenie sobie z brakiem prądu, leczenie chorób i przypadłości i inne survivalowe niezbędne informacje
Porady jak zabezpieczyć zapasy żywności i co spakować w razie konieczności ewakuacji
Naturalne metody leczenia chorób i urazów z wykorzystaniem ziół i domowych środków dostępnych bez recepty a praktycznie zapomnianych
Przepisy na zdrowy chleb, ser, masło i inne podstawowe produkty oraz konserwację żywności
Wskazówki jak stworzyć wydajny ogródek przy minimalnym nakładzie pracy
i wiele innych bezcennych porad
Awatar użytkownika
SilesiaSurvival
Kontakt:

pt 11 kwie 2025, 08:21

Cześć

Po pierwsze Witaj na forum! Mam nadzieje że włączysz się aktywnie w budowanie tego portalu.

Co do książki. Ona gdzieś mi przemknęła , i mam zapisane żeby z tą publikacją się zapoznać. Czytałem recenzje oraz przeglądałem blog autorki, zapowiada się bardziej niż obiecująco.

Kiedyś mam nadzieje zapoznam się z publikacją, i dodam coś od siebie.

Pozdrawiam
~Bart
„psy szczekają, forum działa dalej”

Silesia Survival : zapraszam pod tą samą nazwą na YT , FB , IG oraz TT
silesiasurvival@gmail.com
cyklop
Kontakt:

czw 01 maja 2025, 08:40

Wczoraj słyszałem w mediach o jesiennym dostarczeniu poradnika przetrwania w razie W .
Książeczkę ma dostać każde gospodarstwo domowe . Projekt taki przygotował obecny rząd na wzór informatora
skandynawskiego. Na obecną chwilę informację o informatorze są dostępne w formie elektronicznej PDF .
Skoro Skandynawia szykuje się na czas kryzysu a tereny ościenne zbroją się i zabezpieczają . ;)
To coś w trawie piszczy . ;)
Awatar użytkownika
Ryszpak
Kontakt:

śr 07 maja 2025, 12:42

Przeczytałem "Kryzysowy Poradnik Domowy". Jest spoko. Takie kompendium podstawowej wiedzy, jak się przygotować na nagłe sytuacje - od zapasów wody, poprzez spiżarnię (są przepisy), apteczka, środki do odkażania, obrona miru domowego, jak sobie radzić bez prądu, podstawowa wiedza o ziołach na najczęstsze schorzenia, jak współpracować z innymi....
W tym stylu widziałbym poradnik, który mamy dostać od Państwa, ale na aż tak wiele nie liczę.
Tylko ta okładka... hm... taka bardzo kobieca... Ale z drugiej strony czy na wszystkich okładkach mają być miasta w ruinie czy hordy zombie? ;)
Rafał vulgo Ryszpak

“I Am Not Altogether on Anyone’s Side, Because Nobody is Altogether on My Side.” Drzewiec
ODPOWIEDZ

Wróć do „Książki”