Ogólna dyskusja nad legendarną serią G-Shock od firmy Casio. Mogę powiedzieć tylko tyle że użytkuje serie G-Shock od roku 1998 lub 1999. Szczerze mówiąc nie pamietam

Zaczynałem od modelu G-SHOCK Casio DW-5600E który dostałem od kuzyna. Używka w bardzo dobrym stanie. Użytkowałem intensywnie w strzelcu oraz wojsku…. I wojsko wykończyło ten zegarek. Uderzyłem szybką o coś twardego, szybka pękła i w środku powoli gromadziła się para wodna. Mimo defektu zegarek działał jeszcze z pękniętym szkiełkiem ponad 3 miesiące. Zegarek nie miał jakiś super nadzwyczajnych funkcji. Stoper , kalendarz , alarm , czas światowy i podświetlanie tarczy. To były najczęściej używane funkcje. Miło wspominam

Aktualnie używam Casio G 7710 , który nabyłem jakoś czerwiec - lipiec 2008. Nic nadzwyczajnego jeżeli chodzi o funkcje. Najczęściej używam funkcje stopera , minutnika , alarmu , zegara światowego oraz podświetlania. Funkcji jest więcej

Powoli rozglądam się za czymś nowym , i z duża dozą prawdopodobieństwa będzie to
Casio G-SHOCK GW-9400Y-1ER Rangeman. Oprócz typowych dla zegarka funkcji, posiada : kompas , wysokościomierz oraz barometr

Swego czasu myślałem nad zegarkami Garmina…. Ale irytuje mnie fakt , że baterie w produktach Garmina nie są wymienialne. Skończy się bateria , musisz kupić nowy zegarek. Oczywiście smatchwatche maja zdecydowanie więcej funkcji

Zapraszam do dyskusji

~Bart