Badger Outdoor BBQ Mini Tube : ruszt składany

Kuchenki, naczynia, menażki
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
SilesiaSurvival
Kontakt:

śr 02 paź 2024, 23:26

Cześć!

Link : https://militaria.pl/p/grill-przenosny- ... gJhb_D_BwE

Dane techniczne

Kolor: srebrny

Materiał: aluminium, stal

Wymiary
- złożony: 30,7 x 2,4 x 2,4 cm
- rozłożony: 30,7 x 15 x 27,5 cm

Wymiary rusztu: 27 x 26 cm

Waga: 330 g

Producent: Badger Outdoor

Kupiłem ten ciekawy ruszcik przez przypadek, ponieważ algorytm zniżek sklepu na M tak skumulował zniżkę. Że ruszcik wyszedł 35 zł bez kosztów przesyłki. Nieduży pieniądz, kupiłem i…….

Pierwsze wrażenie owego rusztu było dobre, solidnie wykonany. Dość prosto się składa w tubkę. Chodź przyznaje że rozkładanie uczy pokory i poszanowania języka ojczystego. Zanim doszło do próby generalnej która była na zlocie forum. Użyłem owego rusztu dwa razy na rodzinnych piknikach. Na owych wypadach ruszt spisał się wyśmienicie. Na zlocie forum , przez prawie 4 dni używałem owego rusztu przy przygotowaniu posiłków. Ponieważ uznałem że będę gotował tylko na wolnym ogniu. Przy okazji przetestowałem czajniczek (z zaparzaczką) który dostałem w prezencie. Czajniczek to : https://militaria.pl/p/czajnik-kawiarka ... ka+mil-tec który również opisze na forum.

Podczas użytkowania na zlocie, niestety zauważyłem taką przypadłość , odkształcające się poprzeczki rusztu. Nie odkształciły się jakoś znacznie. Ale złożenie kuchenki w transportową konfigurację, niestety nastręcza przy odkształceniu pałąków rusztu pewnych trudności. Ponieważ odkształcone elementy nie za bardzo dają się upchać w rurkę. Po ostudzeniu pałąków warto spróbować naprostować wygięte pałąki. Dlatego tutaj widzę największą wadę owego rusztu, ponieważ gdyby rurki były na promieniu szersze o ten 2-3 mm, to składanie owego rusztu nawet przy odkształconych elementach nie stanowiłoby problemu. Nie zwiększałoby przy tym znacząco wagi i wymiarów zestawu. O dziwo gwinty które są w aluminiowych rurkach , dość dobrze znoszą trudy użytkowania. Ogólnie dobrze się na tym ruszcie piecze potrawy ,oraz gotuje w naczyniach :)

Czy warto? Kupiłem owy ruszt z sporą zniżką. Czy kupiłbym go za cenę katalogowa? Pewnie tak. Bo jest to sprytny i kompaktowy sprzęt dla jednej osoby, lub na małe biwaki rodzinne. Chodź przyznaje, nie jest to sprzęt idealny.

Pozdrawiam
~Bart
„psy szczekają, forum działa dalej”

Silesia Survival : zapraszam pod tą samą nazwą na YT , FB , IG oraz TT
silesiasurvival@gmail.com
Ramzan Szimanow
Kontakt:

czw 03 paź 2024, 00:47

W pewnym miejscu na wschodniej granicy Polski improwizowaliśmy takie z kawałków drutu.
Warto już przed rozpaleniem ognia pomyśleć i ułożyć sobie cztery płaskie kamienie pod nóżki.
Żeby się złośliwie nie zapadł w połowie podgrzewania konserwy czy gdy woda na kawę jest już praktycznie gotowa.

Grillując sobie nad żarem jakieś dobrze zamarynowane karkówki dopiero byłoby szkoda. :lol:
Maślak13
Kontakt:

pt 04 paź 2024, 22:11

Czekam na testy terenowe przekazanych siatek na zlocie
Awatar użytkownika
SilesiaSurvival
Kontakt:

pt 04 paź 2024, 22:16

Cześć
Maślak13 pisze:
pt 04 paź 2024, 22:11
Czekam na testy terenowe przekazanych siatek na zlocie