Poncho Namiot
- 1411
- Kontakt:
Pod tak małą powierzchnią liczyłbym bardziej na izolację od podłoża, bliskość drugiej osoby lub psa, termofor z gorącą wodą lub butelkę z własnym ciepłym moczem do ogrzewania się. Chemiczne ogrzewacze, bądź te na wkład węglowy, także coś nam pomogą. Awaryjnie nie chciał bym zdradzać swej pozycji światłem.

-
- Kontakt:
Właśnie dlatego należy rozgraniczyć poncho/kurtka przeciwdeszczowa od tarpu, bo jak uszkodzimy poncho to mamy tarp, a jak tarp to mamy poncho. A tarp, ze względu na podłogę i jak pizga wiatrem z deszczem z boku a nie za bardzo jest sie gdzie schować. Dopiero co pisałem o tym, że nie lubię nosić dużo w plecaku (żarcia) ale na tych 2 rzeczach nie oszczędzam. Tu fajnie działają też w roli ogrzewaczy kuchenki na spirytus i paliwa stałe
Można tez kupić ogrzewacze dedykowane do spoczynku i do marszu na paliwa stałe i benzynowe.

Zacznij tam, gdzie jesteś.
Użyj tego, co masz.
Zrób wszystko, co tylko chcesz...
Użyj tego, co masz.
- 1411
- Kontakt:
Jeśli nie wywaliłem składanego stelaża od starego namiotu, to chyba sobie wszyje zaczepy w ponczo i sprawdzę z ciekawości ten patent. Dużo roboty nie ma.

-
- Kontakt:
A po co zaczepy? Wkładasz kamyk, pętelka na sznurek i kamyk w materiale naciągasz w miejsce które Ci pasuje... Na marginesie jak z poncha robić namiot, to może lepiej jednak namiot mieć? Mam kpl schronienie, a nie kombinuję jak przeskoczyć coś co już dawno wymyślone i sprawdzone zostało? I jeszcze ten stelaż? Ja to jednak leniwy jestem i wolę pochylone drzewo pod tarp znaleźć, albo 2 kawałki drąga jeden może być z rozwidleniem, proste i robi robotę... A plecak zawsze lżejszy
Ale dziurkacz z oczkami jak do plandeki mam, pamiętasz worek alice robiłem do sznurowania?

Ale dziurkacz z oczkami jak do plandeki mam, pamiętasz worek alice robiłem do sznurowania?
Zacznij tam, gdzie jesteś.
Użyj tego, co masz.
Użyj tego, co masz.