Chciałbym poruszyć temat zabezpieczenia domu przed pożarem. Ja wyposażyłem zabudowania w gaśnice, czujniki z alarmem , klucz , węże oraz strumiennice w celu podłączenia do hydrantu. Zakupiłem również koc gaśniczy.

Aby otrzymać pełne prawa użytkownika, portal Przygotowani Polska wymaga napisania 5 postów, które następnie muszą zostać zatwierdzone przez moderatora.Brak dłuższej aktywności niż 1 rok, będzie skutkował zawieszeniem konta, a po kolejnym roku zostanie wdrożona procedura jego usunięcia.
Można jeszcze mieć na strychu (drewniana więźba) czy w pobliżu wrażliwych punktów SUG-i fabryczne lub własnej roboty. Działają bez prądu pod wpływem temperatury. Bezobsługowe.Ramzan Szimanow pisze: ↑pt 29 wrz 2023, 21:24Gaśnice porozkładane w pomieszczeniach to świetny pomysł. Najlepiej mieć jedną, dwie solidniejsze i parę po 3 kg. Podobnie koc gaśniczy.
Oraz oczywiście prewencja.
Sprawdzanie instalacji elektrycznej i jakiś bo jakiś ale zawsze porządek w obejściu.
Ostrożność przy pracy z spawarką, palnikiem, szlifowaniu metali, przelewaniu łatwopalnych cieczy itd.
Wiem o co chodzi. Tylko człowiek nie ma pojęcia co się zapali. Więc właśnie ten paskudny proszek.