Aby otrzymać pełne prawa użytkownika, portal Przygotowani Polska wymaga napisania 5 postów, które następnie muszą zostać zatwierdzone przez moderatora.Brak dłuższej aktywności niż 1 rok, będzie skutkował zawieszeniem konta, a po kolejnym roku zostanie wdrożona procedura jego usunięcia.
Abstrahując teraz na chwilę od pomysłu kolegi ,bo tu piszę co ja sobie tam pomyślałem kiedyś wg moich planów ,Wg mnie i moich obliczeń z przed dwóch lat jakoś nie taniej a jedynie szybciej ,poza tym ogranicza cię wielkość gotowego zbiornika musisz się do niego dostosować zamówić dźwig żeby ci to wstawił itd..,ja liczyłem na schron wielkości trzech takich zbiorników 20m3 a wymiary takiego zbiornika to 3,90x2,60x2,80 jak powyżej zależy od producenta, więc trochę za mało jesli bierzemy pod uwagę toaletę ,miejsce na zapasy i do spania ,ale wiadomo każdy ma inne wyobrażenie tego co by chciał zrobić sobie na podwórku i zależy od zasobności portfela ,jeden chce tylko z tego zrobić spiżarnię a inny normalny schron ,ja chciałem normalny schron , jednak miejsce gdzie miał być zbudowany było poza miastem na typowej działce rekreacyjnej na blackout gdzie trzeba oddalić się od miasta na dłuższy czas ,nie mniej jednak tu kolega chce robić przy domu i ok jak najbardziej się zgadzam najlepszy pomysł to gotowy zbiornik ,do tego do kupienia również są gotowe ziemianki i też są godne uwagi ,jednak akurat ja jestem taki ,że gdybym miał już budować coś takiego ,to jak najmniej osób trzecich i jesli mogę zrobię sam ...dla tego wole sam murować ,dłużej zejdzie ,jednak plany mi się zmieniły i teraz jest inny projekt w fazie przemyśleń ....