Spodnie Pentagon Rogue Jeans

Wszystko o tym czym się zabezpieczamy przed czynnikami zewnętrznymi
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
SilesiaSurvival
Kontakt:

ndz 06 kwie 2025, 21:34

Spodnie Pentagon Rogue Jeans

Cześć

Krótki opis ciekawych spodni moim zdaniem. Bo z odzieży serii tzw „low profile” owe spodnie są naprawdę LOW PROFILE. Spodnie które zachowują krój z grubsza klasycznych jeansów, z materiału który jest rozciągliwy oraz posiadające 9 kieszeni. W kroku wszyty kawałek materiału dzięki któremu zakres ruchów rzekłbym jest nieograniczony. Przy okazji zachowując typowa dla jeansów kolorystykę. Cóż kupiłem, mam, i podzielę się z wami przemyśleniami. Spodnie można kupić w trzech wersjach kolorystycznych : czarne , ciemno niebieskie , jasno niebieskie. Swoje spodnie kupiłem według rozmiarówki marki Levis , w pasie rozmiarówka Pentagonu jest o rozmiar za duża , tak samo na długość. Cóż kolejne kupię o numer mniejsze w stosunku do pierwszych.

Krój:
Zachowuje typowy dla jeansów, rozciągliwy materiał delikatnie opina ciało. Ale wraz z pierwszym praniem uczucie opięcia spadło.
Mimo że spodnie na ciele mogą sugerować że będą ograniczać ruchy, w rzeczywistości kiedy się je nosi. Nie ograniczają ich wcale. Coś czego w klasycznych spodniach jeansach nie jest tak oczywiste. Spodnie posiadają łącznie 9 kiezeni. Jedna kieszonka znajduje się na prawym udzie , w domyśle chyba na telefon. Dwie duże kieszenie na wysokości pasa z przodu , w ich wnętrzu znajdują się dwie dodatkowe mniejsze kieszenie na nieduże przedmioty. Z jednej strony możemy przenosić np telefon i klucze do mieszkania, bez obaw że klucze porysują telefon. Rant owych kieszonek ma wszyte wstawki z dodatkowym materiałem, żeby klips nożyka nie niszczył spodni. Dwie z tyłu na pośladkach , oraz tuż poniżej lini przebiegu pasa nad kieszeniami pośladkowymi, znajdują się dwie ukryte które domyśle przeznaczone są na magazynki. I te dwie dodatkowe kieszenie moim zdaniem są najbardziej upierdliwe. Ponieważ podczas zakładania spodni ich mieszki lubią się podwinąć do góry. Przez co ciężko coś do nich włożyć. Dlatego podczas zakładania spodni , zanim zapniemy rozporek , guzik i pasek. Wyprostuj mieszki owych kieszeni, żeby z tych kieszeni można było korzystać. Jedyny minus tych spodni. Wystarczyło przyszyć owe mieszki do materiału spodni, żeby wyeliminować problem.

Jak się nosi?

Nosi się dobrze , jak w każdych nowych spodniach na początku, mogą się wydawać za ciepłe i zbyt dopasowane. Ale w toku użytkowania owe uczucie spadło, wraz z pierwszym praniem spodnie delikatnie się rozeszły. Dla mnie to super spodnie , ponieważ zachowują krój klasycznych jesnsów, zachowując przy tym dość dużą ilość kieszeni z swobodą ruchu ubrania sportowego. Co w typowych cywilnych jeansach jest dla mnie irytujące. Ponieważ muszę wtedy korzystać z nerki jako dodatkowej kieszonki, swoboda ruchów też nie jest najlepsza. Aktualna cena owych spodni oscyluje w okolicach 230-245 zł , zależnie od miejsca w którym kupujemy. Czy dużo? Czy mało? Levisy lub Rifle które uwielbiam nosić, kosztują z reguły około 100 zł więcej. W niedalekiej przyszłości , zamierzam dokupić jeszcze spodnie tego rodzaju, ale w innym kolorze.

Pozdrawiam
~Bart
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„psy szczekają, forum działa dalej”

Silesia Survival : zapraszam pod tą samą nazwą na YT , FB , IG oraz TT
silesiasurvival@gmail.com
ODPOWIEDZ

Wróć do „Odzież”