Cześć
Dziś krótko o koszuli, do której zakupu szykowałem się do jakiegoś czasu. Materiał nie jest sponsorowany, ów produkt kupiłem za własne ciężko zarobione pieniądze.
Potrzebowałem koszuli w kolorze czarnym na pewną uroczystość rodzinną, koszuli w kolorze czarnym nie miałem. A nie chciałem kupować w sieciówkach marketowych. Wybór padł na koszulę od Helikona jako koszule nie tylko do garnituru. Koszula z serii gentleman występuje w trzech kolorach : czarnym , niebieskim , jasno niebieskim. Kupowałem przez sklep internetowy, na początku kupowałem w rozmiarze XXL , ale okazało się że rozmiarówka jest zaniżona. Zwrot i powtórne zamówienie w rozmiarze XXL było dobrym wyborem.
Materiał : koszula jest wykonana z bardzo lekkiego i przewiewnego materiału. Ubierasz ją na siebie , i nie czujesz dyskomfortu. Pasuje jak trzeba. Coś co w białych koszulach resortowych nie występuje , bo koszula z przydziału ma przepuszczalność siatki foliowej…….
Krój : koszula jest z grubsza w kroju koszuli garniturowej. Ale posiada kieszenie na piersi , łącznie 4. Dwie zewnętrzne na piersiach zamykane na cienki rzep, oraz wewnętrzne tzw „napoleonki” na suwak. Jest to tak fajnie skrojone oraz wykonane że pod marynarką i karawanem, nie widać tego. Kieszenie „napoleonki” są dość pojemne. Kieszenie zewnętrzne przewidziane na raczej nieduże przedmioty.
Pod pachą jest wszyty materiał szybkoschnący, oraz bardziej przewiewny. Dzięki czemu noszenie koszuli pod marynarką,jest mniej niekomfortowe.
Na wysokości mostka jest wszyta mała pentla na której możemy zawiesić okulary

Czy polecam? Jeżeli pasuje ci krój , oraz kolorystyka. Myślę że będziesz zadowolony. Aktualnie cena owej koszuli oscyluje w okolicach 200 zł. Co wydaje się ceną akceptowalną. Na pewno z serii Gentleman dokupię jeszcze jedną koszulę

Pozdrawiam
~Bart