śr 21 lis 2018, 23:40
U mnie akurat tylko żona widzi ze to na poważnie ,a reszta jak sie dowiaduje przez przypadek( bo ja sie nie odzywam nic na ten temat) to reaguje usmiechem i tyle , często myślą że to jakieś hobby typu paintball, a znowu ci co są ciekawi i pytają i nie do końca wierzą że to jest dobre i żadna zabawa bo kilka zdań i tak fajnie otwierają im się oczy że to takie oczywiste , i faktycznie warto mieć zapas w domu ,ja się nie afiszuję ,a gdybym miał kupę szmalu to na bank bym nie mieszkał tu gdzie mieszkam tylko na zadupie bym sie gdzies wyprowadził ,z doświadczenia dużego domu bym nie miał a co pod nim to inna sprawa , dobrego psa pilnujacego a jest kilka ras do tego bardzo dobrych ,wiadomo złodziej przed włamem może mi go otruć .
Historia z mojego miasta facetowi otruli psa i tydzień po go okradli ,a że w garażu trzymał towar ze sklepu to wiadomo o co chodziło ,za pół roku miał drugiego psa i znowu ta sama sytuacja to juz facet czekał na złodzieja a złodziej miał takiego pecha bo facet którego okradał to były anty terrorysta ochrony lotniska ,wiec policja odebrała związanego faceta który przyznał sie do wszystkich swoich włamów na terenie miasta a facet tylko 15min nad nim popracował jak go złapał ,wtedy mi to bardzo zaimponowało ale wiadomo facet wyszkolony ,i dzisiaj wiem ,że wiedza jak działają złodzieje ,bandyci zdolni zrobić komuś krzywdę,służby ratownicze ,policja ,wojsko jest nam ,przynajmniej dla mnie niezbędna ...