Kross Level 7 (2018) rower MTB

Środki transportu
Awatar użytkownika
SilesiaSurvival
Kontakt:

pt 16 sie 2024, 07:42

Cześć

Trochę o modyfikacjach jako ostatnio poczyniłem :) Kupione w końcu ludzkie siodełko żelowe od Selle Italy. Można jeździć w końcu bez bólu dolnej części pleców ;) Teraz tylko zrzucać w spokoju masę tłuszczową 🙃

Druga modyfikacja dotyczy kierownicy. Zamocowaniem tani chiński dodatkowy pałąk na osprzęt. Jak zobaczyłem ceny takich dodatków w polskich sklepach rowerowych …….. uznałem że poczekam na kontener z Chin. Całe 17.99 zł.

Dobra dlaczego ten dodatkowy chwyt ?
Mając nawigację na kierownicy musiałem odciągać wzrok , co jest niebezpieczne. Po drugie , montując torbę na kierownice może dojść do tego , ze będzie przysłaniać nam światło latarki rowerowej , przez co światło nie będzie padać na drogę przed nami. Podniesienie punktu mocowania latarki , niweluje ten problem ;)

Myśle cały czas nad sztyca amortyzowaną. Oraz nad poziomym mostkiem kierownicy , lub zdecydowanie mniejszym kątem podniesienia ;)

Pozdrawiam
~Bart
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„psy szczekają, forum działa dalej”

Silesia Survival : zapraszam pod tą samą nazwą na YT , FB , IG oraz TT
silesiasurvival@gmail.com
Awatar użytkownika
SilesiaSurvival
Kontakt:

czw 24 paź 2024, 11:28

Cześć

Od niedawna używam bardzo fajnej, moim zdaniem lampki rowerowej Mactronic Loop. Na razie jakoś bardziej rozpisywać się nie będę. Myślę że po nowym roku, będzie można spokojnie coś na jej temat napisać.
Na razie spisuje się super! Świeci naprawdę mocno.

Również zmieniłem opony , przednia Shwalbe Rapid Rob była już tak łysa że wymaga już wymiany przed jesienią, przy wymianie opony zauważyłem że opona uległa rozwarstwieniu. Chce nadmienić że opona używana była od roku 2018.

Tylna Shwalbe Smart Sam, służyła nieco ponad rok……. Bieżnik niewiele się wytarł przez intensywne użytkowanie na asfalcie, ale opona się rozwarstwiła! Było to wyczuwalne przez „bicie” koła podczas jazdy….. Trochę zawiedziony jestem, bo miała być oponą o wiele bardziej wytrzymałą niż Rapid Rob…..
Najwyższa pora poszukać coś z innej firmy na obręcze…..

~Bart
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„psy szczekają, forum działa dalej”

Silesia Survival : zapraszam pod tą samą nazwą na YT , FB , IG oraz TT
silesiasurvival@gmail.com
ODPOWIEDZ

Wróć do „Transport”