Słoiki z przetworami

Pasteryzacja, tyndalizacja, wekowanie, suszenie i co tam jeszcze
CYKLOP
Posty: 326
Rejestracja: 19 wrz 2018, 13:33
Lokalizacja: Świętokrzyskie
Kontakt:

Re: Słoiki z przetworami

Post autor: CYKLOP » 20 maja 2020, 14:32

Zapomniałem napisać . Że jak planujecie pakować szynkowe mięso w słoje to potrzebny jest jakiś klejący łącznik.
Dobre jest podgarle , boczek surowy czy słoninka . Wtedy ten dodatek drobno mielimy i dodajemy do naszej szynki.
Dlatego że nasze mięso jest zbyt suche i kruszy się w efekcie końcowym . Wychodzą takie tzw. trociny . ;)

Awatar użytkownika
1411
Posty: 905
Rejestracja: 02 wrz 2018, 14:15
Lokalizacja: Śląsk
Kontakt:

Re: Słoiki z przetworami

Post autor: 1411 » 20 maja 2020, 19:10

Za pierwszym razem robimy na bieżączkę dla siebie i teściów. Słoikowanie wypróbujemy następnym razem, dzięki za podpowiedź!
Obrazek

CYKLOP
Posty: 326
Rejestracja: 19 wrz 2018, 13:33
Lokalizacja: Świętokrzyskie
Kontakt:

Re: Słoiki z przetworami

Post autor: CYKLOP » 23 maja 2020, 8:56

IMG_20200523_084517_resized_20200523_084603146.jpg
IMG_20200523_084517_resized_20200523_084603146.jpg (134.49 KiB) Przejrzano 34 razy
Muszę się pochwalić :P :P :P
Wyszło smakowicie . Struktura dobra , galaretka , mało smalczyku . A ten smak hmmmmm.....
Łyżką można zjeść . W domu , lesie , pikniku nad wodą czy pracy . Doskonałe jedzonko . Do tego ogóreczek kiszony i pieczywko. :P Polecam serdecznie .
Wiem co jem i przy tym zdrowo . :P

Awatar użytkownika
1411
Posty: 905
Rejestracja: 02 wrz 2018, 14:15
Lokalizacja: Śląsk
Kontakt:

Re: Słoiki z przetworami

Post autor: 1411 » 23 maja 2020, 19:10

Nasza bardziej zbita i sucha, jak pisałeś. Ale pychota i tak. Następnym razem robimy wg podpowiedzi!
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przetwarzanie”