Francuskie racje wojskowe, test racji po terminie, Menu N*12, oraz inne francuskie wojskowe specjały.
: ndz 29 wrz 2024, 15:30
Cześć
Dziś wprowadzenie do testu, który mieliśmy zrobić na zlocie. Ale jakoś w toku rozmów, umknęło gdzieś nam to zagadnienie. Dostałem od @West_End pakiet racji z roczników 2019,2021,2023 oraz 2025). W celu porównania jak bardzo zmienia się smak zależnie od rocznika.
(2019-2021-2023-2025)
Racje są w terminach do:
marzec 2019 (po terminie)
listopad 2021 (po terminie)
grudzień 2023 (po terminie)
styczeń 2025 (nie przeterminowana)
Wszystkie są tego samego składu , zestaw menu oznaczony jako N*12 czyli kiełbaski strasburskie i makarony , oraz pasztet.
Opis według zdjęcia (od góry z prawej do lewej)
-podgrzewacz
-biszkopty
-musli
-srd potage curry / zupa curry
-baton owocowy
-pasta owocowa (malinowa)
-chusteczki chigieniczne
-baton energetyczny
-baton brzoskwiniowy
-zestaw kawowo-herbaciany-uzdatniania wody.
-konserwa boeuf carotes / wołowina z marchewką
-konserwa garniture pour sandwich thon et léguarnes / pasta na kanapki z tuńczykiem i warzywami
-izotonik Isostar
-konserwa rougail de saucisses / kiełbasa raugali
-konserwa fines tartins fromage foundu / pasta z sera foudu
-baton kakaowy 64 %
-syrop z śliwek (na zdjęciu jest nad izostarem)
Racje będę testowa w następujący sposób :
-częstował się będę tylko pojedynczym kawałkiem danej potrawy / zestawu z danego rocznika, przepłukując między kęsami wodą mineralną niegazowaną.
-dania spożywał w temperaturze pokojowej , z wyjątkiem zupy curry oraz herbat i kawy.
-wykonywał dokumentacje zdjęciową
Zaczynam od czwartku…
Pozdrawiam
~Bart
EDIT : związku z zatruciem żołądkowym (nie spowodowanym spożywaniem racji które opisuje) degustacje odkładam w czasie kiedy dojdę do siebie.
Dziś wprowadzenie do testu, który mieliśmy zrobić na zlocie. Ale jakoś w toku rozmów, umknęło gdzieś nam to zagadnienie. Dostałem od @West_End pakiet racji z roczników 2019,2021,2023 oraz 2025). W celu porównania jak bardzo zmienia się smak zależnie od rocznika.
(2019-2021-2023-2025)
Racje są w terminach do:
marzec 2019 (po terminie)
listopad 2021 (po terminie)
grudzień 2023 (po terminie)
styczeń 2025 (nie przeterminowana)
Wszystkie są tego samego składu , zestaw menu oznaczony jako N*12 czyli kiełbaski strasburskie i makarony , oraz pasztet.
Opis według zdjęcia (od góry z prawej do lewej)
-podgrzewacz
-biszkopty
-musli
-srd potage curry / zupa curry
-baton owocowy
-pasta owocowa (malinowa)
-chusteczki chigieniczne
-baton energetyczny
-baton brzoskwiniowy
-zestaw kawowo-herbaciany-uzdatniania wody.
-konserwa boeuf carotes / wołowina z marchewką
-konserwa garniture pour sandwich thon et léguarnes / pasta na kanapki z tuńczykiem i warzywami
-izotonik Isostar
-konserwa rougail de saucisses / kiełbasa raugali
-konserwa fines tartins fromage foundu / pasta z sera foudu
-baton kakaowy 64 %
-syrop z śliwek (na zdjęciu jest nad izostarem)
Racje będę testowa w następujący sposób :
-częstował się będę tylko pojedynczym kawałkiem danej potrawy / zestawu z danego rocznika, przepłukując między kęsami wodą mineralną niegazowaną.
-dania spożywał w temperaturze pokojowej , z wyjątkiem zupy curry oraz herbat i kawy.
-wykonywał dokumentacje zdjęciową

Zaczynam od czwartku…
Pozdrawiam
~Bart
EDIT : związku z zatruciem żołądkowym (nie spowodowanym spożywaniem racji które opisuje) degustacje odkładam w czasie kiedy dojdę do siebie.