Farbowanie ciuchow
-
Pietrow
- Kontakt:
To za szczeniecych lat bylo. Teraz wydoroslalem, rozwinalem sie. Chemia domowa poszla naprzod przez lata. Dzis nie bede farbowal byle garnka. Zafarbuje cala pralke. 
Konto slabo aktywne. Posty ortogonalne do forumowego mainstreamu.
Jestem "dziadkowym pampersem". Nie kreca mnie pistolety ani inne Kung-Fu Pandy. Robie przetwory, warze domowe piwo i przewracam sobie na patelni podplomyki w garazu.
Jestem "dziadkowym pampersem". Nie kreca mnie pistolety ani inne Kung-Fu Pandy. Robie przetwory, warze domowe piwo i przewracam sobie na patelni podplomyki w garazu.
-
Pietrow
- Kontakt:
No to sobie pofarbowalem.
Bylo tak: https://drive.google.com/file/d/1DSDdDm ... share_link
Jest tak: https://drive.google.com/file/d/1DPKXIl ... share_link
Wychodzi na to, ze tkanina pod piaskowa farba cammo nie chce przyjmowac innej farby.
Jedyna zaleta - teraz ciuchy wygladaja jak jakis chinski kamuflaz dla przedszkolakow i chyba nie kojarza sie juz z wzorem pustynnym
Ciekawostka: dwie identyczne bluzy okazaly sie byc odszyte z innych materialow. Jedna z nich ma co 5-6mm jedna nitke syntetyczna, ktora wogole nie przyjela farby i stala sie widoczna. Cos jak rip-stop, tylko ze te nitki sie nie krzyzuja i nie bylo ich widac w tkaninie przed barwieniem. Druga bluza nie ma takich nitek.
To teraz... Jaka by tu farbe kupic, zeby to spierdzielic konkretniej?
Bylo tak: https://drive.google.com/file/d/1DSDdDm ... share_link
Jest tak: https://drive.google.com/file/d/1DPKXIl ... share_link
Wychodzi na to, ze tkanina pod piaskowa farba cammo nie chce przyjmowac innej farby.
Jedyna zaleta - teraz ciuchy wygladaja jak jakis chinski kamuflaz dla przedszkolakow i chyba nie kojarza sie juz z wzorem pustynnym
Ciekawostka: dwie identyczne bluzy okazaly sie byc odszyte z innych materialow. Jedna z nich ma co 5-6mm jedna nitke syntetyczna, ktora wogole nie przyjela farby i stala sie widoczna. Cos jak rip-stop, tylko ze te nitki sie nie krzyzuja i nie bylo ich widac w tkaninie przed barwieniem. Druga bluza nie ma takich nitek.
To teraz... Jaka by tu farbe kupic, zeby to spierdzielic konkretniej?
Konto slabo aktywne. Posty ortogonalne do forumowego mainstreamu.
- mar_kow
- Kontakt:
Pozostaje stary sposób - wywar z kory dębowej i czarnych jagód. Przez pewien czas będzie trzymać kolor ale i farbować wszystko dookołaPietrow pisze: sob 24 gru 2022, 10:18 [...]
To teraz... Jaka by tu farbe kupic, zeby to spierdzielic konkretniej?![]()
Do naturalnych włókien dębowa kora jest idealna, nie wiem jak do syntetyku...
Broń to narzędzie, to człowiek odpowiada za swoje czyny...
-
Ramzan Szimanow
- Kontakt:
Czerwona? Jeszcze mocniej zacznie przypominać chińskie komercyjne pseudo kamo.Pietrow pisze: sob 24 gru 2022, 10:18
To teraz... Jaka by tu farbe kupic, zeby to spierdzielic konkretniej?![]()
-
Szebora
- Kontakt:
Farbują łuski orzecha, kawa, kora dębu..
Testowała bym na tych doszytych dodatkowych skrawkach..
Domestos robi genialne ślady..
Czarne spodnie + micha z domestosem+ motor = ślady opon na nogawkach..
Testowała bym na tych doszytych dodatkowych skrawkach..
-
Ramzan Szimanow
- Kontakt:
Rozumiem jasne ślady?Szebora pisze: czw 09 lis 2023, 20:09
-
Szebora
- Kontakt:
Jasne