Filmy postapokaliptyczne

Filmy i filmiki o tematyce wiadomej
BoldFold
Kontakt:

śr 09 paź 2024, 09:22

No właśnie dlaczego nie unicestwiłeś od razu za jednym zamachem WSZYSTKICH BOGÓW? No ja Cię proszę, dlaczego? Zobacz co się na Bliskim Wschodzie wyprawia? A tak byłoby po problemie jak ich tam zwał tak zwał by ICH nie było...

Fuszerka Panie, normalnie fuszerka.
Zacznij tam, gdzie jesteś.
Użyj tego, co masz.
Zrób wszystko, co tylko chcesz...
Pietrow
Kontakt:

czw 10 paź 2024, 06:40

Ojapierdziu...
Bold, przeciez ja nawiazalem do Bliskiego wschodu, a link, ktory zamiescilem, nie aplikuje sie do jednej konkretnej religii. Jest uniwersalny. Podobnie jak moj poglad, ze dowolna idea (wlaczam tu tematy wyznaniowe) staje sie grozna gdy jest naduzywana.
Nie dotarlo? Coz... Nieprzykro mi.

Pomoc mogloby czytanie ze zrozumieniem i bufor kontekstowy o glebokosci wiekszej niz jeden post.
Ja czasem tego probuje. Bardzo odswiezajace doznanie. Serdecznie polecam!

Ale dokonczmy poprzedni temat, prosze:
To jak jest z ta rekurencja i dyletantem? Dostrzegasz te marginalna mozliwosc, ze dales plame? No chyba to ze Wielki Slownik Jezyka Polskiego ma bledna definicje... Calkiem mozliwe w sumie. Moze by tak wystapic do autorow o errate?
Konto nieaktywne. Posty do wyciecia. Adminowie proszeni o pozamiatanie. Sam nie mam uprawnien.
Parthagas
Kontakt:

czw 10 paź 2024, 19:13

Wracając do tematu... Polecam "To już ostatnie dni" prod. hiszpańskiej oraz nieco chory "The divide"
Awatar użytkownika
SilesiaSurvival
Kontakt:

czw 10 paź 2024, 22:07

Cześć

Wrzucę film”Hell” , po polsku „piekło” z roku 2011.

https://youtu.be/HE4iomYHF7c?si=gCv5qU0ulzEv5_jX

Świat po gigantycznych zmianach klimatycznych , ziemia spieczona słońcem. Też jedynym dostępnym jedzeniem są …… inni ludzie.

Jakoś bardziej opisywać filmu nie będę , ponieważ oglądałem go prawie dekadę temu…… Ale z tego co pamietam, oglądało się lepiej niż dobrze.

Pozdrawiam
~Bart
„psy szczekają, forum działa dalej”

Silesia Survival : zapraszam pod tą samą nazwą na YT , FB , IG oraz TT
silesiasurvival@gmail.com
Ramzan Szimanow
Kontakt:

czw 10 paź 2024, 23:33

The Day z 2011 roku.

Grupka ocalałych, wędrówka, poszukiwanie wody i zapasów.
Choroby, bandyci i kanibale.

Klasyczne motywy gatunku. Ale może być na jesienny wieczór.

https://www.youtube.com/watch?v=_J4d7NyIVlo
Parthagas
Kontakt:

śr 16 paź 2024, 22:41

"Hell" oglądałem, trzyma klimat
Awatar użytkownika
SilesiaSurvival
Kontakt:

czw 17 paź 2024, 04:34

Cześć
Parthagas pisze:
śr 16 paź 2024, 22:41
"Hell" oglądałem, trzyma klimat
Na mnie największe wrażenie zrobiła i tak , „Droga”…. Szczególnie z perspektywy ojca takiego dzieciaka…..

~Bart
„psy szczekają, forum działa dalej”

Silesia Survival : zapraszam pod tą samą nazwą na YT , FB , IG oraz TT
silesiasurvival@gmail.com
Parthagas
Kontakt:

pt 25 paź 2024, 20:07

"Droga" to dołujący film, do tego muzyka Nicka Cave. Książki Cormaca McCarthy'ego taki klimat mają.
Ramzan Szimanow
Kontakt:

pn 02 gru 2024, 14:08

Civil War jak wskazuje angielski tytuł ukazuje hipotetyczną wojnę domową w USA niedalekiej przyszłości.
Oglądamy ją nie z perspektywy cywili czy żołnierzy ale czworga korespondentów wojennych próbujących przebić się z Nowego Yorku do Waszyngtonu licząc na materiał życia.
Ostatni wywiad z upadającym prezydentem USA.
Ich droga prowadzi przez zniszczony wieloletnią zapaścią ekonomiczną i wojną kraj.
Śladem wycofujących się w panice niczym Wehrmacht w 1945 sił rządowych, których niedobitki miejscami nadal walczą z nacierającymi separatystami.
Wrażenie pogłębiają komunikaty radiowe rządu w Waszyngtonie, nieodmienne donoszące o "zwycięstwie na wszystkich frontach".
Chaos pogłębiają bandy maruderów, dezerterów i bandytów a odpowiedzią czemu żołnierze lub bojownicy do kogoś strzelają jest najczęściej "Bo tamci strzelają."
Nieliczne oazy względnego spokoju w miejscach przez które front już przeszedł lub je ominął z reguły zawdzięczają to czujności bezwzględnych, lokalnych milicji.
Sceny walk są świetnie zrealizowane, bez patosu i sztucznego bohaterstwa walczących.
Bardziej przywodzą na myśl prawdziwe nagrania walk z Syrii, Ukrainy czy wojen w Afryce jak to do czego przyzwyczaiło nas kino wojenne Made in USA.
Akty heroizmu jeśli już się zdarzają z reguły mają swoją brutalną cenę.

Film jest godny polecenia, wręcz można go określić jako jeden z najlepszych w amerykańskim kinie mijającego roku.

Obrazek

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ramzan Szimanow
Kontakt:

wt 21 sty 2025, 02:37

Psy z 1989 roku.

Okolice jeziora aralskiego zdewastowane katastrofą ekologiczną.
Duża wataha zdziczałych psów terroryzuje mieszkańców którzy jeszcze nie wyjechali.
W końcu rosnąca liczba ofiar zmusza miejscowe władze do reakcji.
Zebrana na szybko grupa myśliwych nie ma pojęcia jak poważny jest problem który mają rozwiązać.

Niezły radziecki horror z końca lat 80" utrzymany w stylistyce wschodniego "postapo".
Niestety, nigdzie wersji z polskim lektorem lub choć napisami nie znalazłem.
Ale są wersje z angielskimi.

https://rarefilmm.com/2020/11/psy-1989/

Obrazek

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Filmy”