Co się dzieje na Ukrainie

Informacje dotyczące zdarzeń na świecie, zagrożenia, sytuacje kryzysowe
SŁAWEK
Kontakt:

sob 19 lut 2022, 15:12

Wszyscy, ale to wszyscy mówią - będzie wojna Rosja, Ukraina. Wywiad amerykański stwierdził, wojna wybuchnie 16 lutego. Pudło. Teraz Departament Stanu USA twierdzi, wojna tuż tuż. Angole aż nogami przedeptują, wojna im pasuje. Wszystkim pasuje oprócz bezpośrednio zainteresowanych.
Zimny czekista Putin (za Michalkiewiczem), mimo oczekiwań rozgrywających tego świata, Ukrainy zaatakować nie chce. A to świnia !
Awatar użytkownika
1411
Kontakt:

sob 19 lut 2022, 15:22

:lol: piwo się za ten wpis należy. To świnia nieposłuszna no!
P.S. alurat przechylałem wytrawną orzchówkę. Cudem nie wyparskałem.
Obrazek
Pietrow
Kontakt:

sob 19 lut 2022, 17:33

Ja bym jednakowoz nie mowil HOP...

Orzechowka zacna jest, ale wole wisnioweczke. Natomiast wlasnie w tej chwili usmiecham sie do domowej ksiezycowki :) Nie ma opcji, zebym takie cos wyparskal :)
Konto nieaktywne. Posty do wyciecia. Adminowie proszeni o pozamiatanie. Sam nie mam uprawnien.
SŁAWEK
Kontakt:

sob 19 lut 2022, 21:59

Pietrow, a gdybyś tak raz się przełamał , zgodził się z czyjąś koncepcją ? Widzę, że masz z psa ogrodnika - nie bo nie. Nie lubię Cię.
Daję Ci szansę, spowoduj żebym Cię polubił.
Awatar użytkownika
1411
Kontakt:

sob 19 lut 2022, 22:13

Każdy ma swoje zdanie. Czy zaatakują czy nie. To proste. Nie zmieni żaden z nas, optyki drugiego. Różnie patrzymy na te same wydarzenia. Tak było, jest i będzie.
Obrazek
Awatar użytkownika
PREPPERS_13
Kontakt:

sob 19 lut 2022, 22:27

Wczoraj 70 ostrzałów na całej lini frontu plus kilka wybuchów auto liderów spearatystow,stacja benzynowa i czesc gazociągu,dzisiaj do godziny 20 ponad 101 ostrzałów z tego 88 zabronione kalibry z porozumienia mińskiego. Do tego 190tys wojaków już się grzeje przed Ukraina plus ogromna flota na morzu czarnym,do tego na terenach separatystów mobilizacja wszyscy od 18-50lat maja być pod bronią i trwa masowa ewakuacja cywilów do Rosji gdzie Putin obiecuje im tam 10tys rubli zapomogi.Na Białorusi są filmiki z dzisiaj gdzie 30 rosyjskich helikopterów latało blisko ukraińskiej granicy na bardzo,bardzo niskiej wysokości.
Awatar użytkownika
BowHunter
Kontakt:

sob 19 lut 2022, 23:33

mar_kow pisze:
sob 12 lut 2022, 09:03
Grozi paraliż, gotówką też będzie trudno płacić w sklepach ale będzie jakaś alternatywa.
Będzie problem z lekami, a w sumie już jest tylko taki po cichu. Dziś byłem w aptece po wykup pozycji z recepty. Farmaceutka poinformowała mnie, że większość leków jest importowana z Chin przez Rosję, a ta wstrzymuje dostawy, więc za niedługi czas może ich zabraknąć, a już na pewno wzrosną ich ceny.

---------------------------------------

Inna sprawa do tych co się lubią i nie lubią. Forum nie jest od zawierania przyjaźni, tylko od dzielenia się wiedzą. Spoglądajmy na to co kto ma do zaoferowania, a nie czy jest fajny. W profilu użytkownika, mamy szóstą zakładkę o nazwie "Przyjaciele i wrogowie". Choć brzmi strasznie (takie tłumaczenie), w rzeczywistości jest bardziej skierowane dla tych, którzy czują potrzebę ignorowania innych. Jak możemy zatem przeczytać - Wrogowie, to użytkownicy domyślne ignorowani. Posty tych użytkowników nie będą w pełni widoczne – pojawią się tylko informacje, że zostały napisane. Prywatne wiadomości od wrogów są nadal dozwolone. Nie można ignorować moderatorów i administratorów. - w rzeczywistości opcja ta ukrywa treść posta, którą możemy wyświetlić na żądanie klikając w rozwinięcie, lub nie i pisać dalej swoje.
Obrazek
Pietrow
Kontakt:

ndz 20 lut 2022, 07:40

SŁAWEK pisze:
sob 19 lut 2022, 21:59
Pietrow, a gdybyś tak raz się przełamał , zgodził się z czyjąś koncepcją ? Widzę, że masz z psa ogrodnika - nie bo nie. Nie lubię Cię.
Daję Ci szansę, spowoduj żebym Cię polubił.
Slawku

Gdybys zadal sobie odrobine trudu, to znalazlbys calkiem sporo moich postow, w ktorych z kims / z czyms sie zgadzam. Nie generalizuj wiec, prosze. Nie stawiaj falszywych twierdzen. Dziekuje.

Z calym szacunkiem: nie zalezy mi na tym, zeby byc przez Ciebie lubianym.
Sam fakt, ze postawiles sie hierarchicznie nade mna i laskawie "dajesz mi szanse" sprawia, ze w takie nierownowagowe uklady wchodzil nie bede. Zyj sobie w swoim swiecie, mnie pozwol zyc w moim. Na zasadzie rownosci.
Wybacz, ale naprawde taki tekst z Twojej strony nie powinien pasc. Nic nie daje Ci prawa do traktowania mnie z gory. Ty tez nie dawaj sobie takiego prawa.
Nie jestesmy tu po to, zeby sie klepac po pleckach i lizac po dupskach. Jestesmy, by dzielic sie wiedza i przemysleniami. A dyskusja wymaga odrebnosci zdan wsrod dyskutantow. Bez tego mielibysmy kolko wzajemnej adoracji - a nie taki jest zdaje sie cel nadrzedny tego forum.

Dziekuje, ze jasno okreslasz swoje emocje pod moim adresem. Doceniam ten czysty przekaz. Mam nadzieje, ze moja szczera odpowiedz tez bedzie miala dla Ciebie wartosc.

W temacie samego posta - zdumiewa mnie, ze nawet maja watpliwosc w "wojny nie bedzie" traktujesz jako... hmmm... atak na Ciebie? Nie mam pojecia co tak Ciebie zabolalo w moim "Ja bym tam nie mowil hop". Generalnie zaden z nas nie wie, co siedzi we lbach wielkich politykow. Zaden z nas nie zna planu i prawdziwego celu Rosji. Zaden z nas nie ma dosc wiarygodnych danych by kreowac jakiekolwiek twierdzenia w temacie napietej sytuacji na wschodzie.

Znaczy... OK-OK... Ja nie mam takich danych. Stad moje rozterki i watpliwosci. Jesli Ty masz dostep do wiarygodnych zrodel informacji wywiadowczych, strategicznych i geopolitycznych - najmocniej przepraszam za to, ze osmielilem sie miec watpliwosci. Napewno bym ich nie mial, gdybys zechcial sie powolac na zrodlo (tylko nie Youtube, prosze...)

No to teraz nie tylko obaj wiemy, ze mnie nie lubisz, ale tez dodatkowo Ty wiesz, ze raczej mnie nie polubisz, wiesz, ze znam i wlasnie rozzbroilem Twoja probe manilulacji psychologicznej ("daje ci szanse") oraz wiesz, ze Twoje lubienie czy nielubienie w najmniejszym stopniu nie jest mi potrzebne do zycia i funkcjonowania w swiecie.

Pozdrawiam serdecznie
Ostatnio zmieniony ndz 20 lut 2022, 20:29 przez Pietrow, łącznie zmieniany 1 raz.
Konto nieaktywne. Posty do wyciecia. Adminowie proszeni o pozamiatanie. Sam nie mam uprawnien.
Awatar użytkownika
1411
Kontakt:

ndz 20 lut 2022, 08:20

Ja tam hop nie mówię, aczkolwiek nie podejrzewam że mleko się rozleje. To wszystko jest przemyślane, planowane i wdrażane, tak więc ktoś to kontroluje. Ma jakieś cele i chce je osiągnąć.
Dzisiaj przemknęła mi kompletnie nie potwierdzona informacja że FR zaatakuje także Mołdawię. Na razie nie umiem znaleźć źródła do tej rewelacji, nawet jeśli to tylko rosyjska dezinformacja. Info z tytułem "zasłyszane w Rosji".

Tak na marginesie, choć powinno to być na sztandarze każdego z nas: nie jest tak ważne czy konflikt pójdzie tak czy siak i kto ma racje. Ważne aby zabezpieczać swoje potrzeby na wypadek wojny, orkanu, braku dostaw prądu, pożaru czy zamieszek w kraju. Kto miał rację i tak się nie będzie liczyć gdy zziębnięci i głodni będziemy się grzać przy ogniu z krowiego placka. O pardon, skąd tu krowy? No i my raczej powinniśmy mieć inne możliwości z racji przygotowań jakie czynimy.
Obrazek
Pietrow
Kontakt:

wt 22 lut 2022, 09:43

No to niechaj mi bedzie wolno zapytac jak dzis wyglada w Waszych oczach sytuacja z "hopaniem" i "rozlewaniem mleka"?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Scenariusze zagrożeń”