Selco Begovic - Survival w mieście. Realne techniki przetrwania

Pozycje papierowe lub pdf
Ramzan Szimanow
Kontakt:

śr 06 kwie 2022, 11:03

Pietrow pisze: śr 06 kwie 2022, 07:30
Ramzan Szimanow pisze: śr 06 kwie 2022, 01:33 przykład czystego myślenia życzeniowego mieszczuchów którzy myślą że dlatego że są z metropolii to "im się należy" w pierwszej kolejności a zresztą "historia i tak się skończyła".

Wszelakim generalizowanym wypowiedziom (poza takimi, ktore rzucone sa w celach humorystyczno-rozrywkowych) mowie stanowcze NIE.
Pozdrawiam
Mogłem zaznaczyć że mam tu na myśli mentalnego "mieszczucha". Zapewne znasz ten typ.
Pietrow
Kontakt:

śr 06 kwie 2022, 14:36

Ramzan Szimanow pisze: śr 06 kwie 2022, 11:03 Mogłem zaznaczyć że mam tu na myśli mentalnego "mieszczucha". Zapewne znasz ten typ.
Nooo... Mogles :) Przynajmniej bym sie nie musial o poranku wsciekac, ze znam mieszkancow wsi, ktorzy nie maja pojecia jak sie odpala rozrzutnik obornika na pych ;)
Pozdrowiska!
Konto nieaktywne. Posty do wyciecia. Adminowie proszeni o pozamiatanie. Sam nie mam uprawnien.
Awatar użytkownika
1411
Kontakt:

śr 06 kwie 2022, 16:16

Ale sobie chociaż ciśnienie podniosłeś a to czasami potrzebne :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
SilesiaSurvival
Kontakt:

ndz 08 lut 2026, 14:41

„Przetrwać w mieście” Selco Begović , S.Design ,
2020.

Cześć!

Po długich poszukiwaniach, w końcu udało mi się kupić ową książkę w druku! Nie ukrywam faktu, że miałem z książką styczność, zarówno w dniu premiery, jak i przeglądałem kilka razy wersję elektroniczną. Mimo to cały czas poszukiwałem książki w druku, udało się! Tanio nie było, ale taniej niż dotychczas. A marginesy książki i miejsca wolne, na pewno zostaną zapisane moimi notatkami. Bawisz się w survivale / bushcrafty / przygotowania czy interesujesz się konfliktami? Wypadałoby solidnie przysiąść nad tą książką.

O czym jest książka? O szeroko pojętym przetrwaniu w mieście w ramach bardzo dużego kryzysu, a raczej wojny. Autor żył rok w oblężonym przez wojska serbskie Sarajewie podczas wojny domowej na Bałkanach, na kartkach książki opisywał co widział , oraz czego był światkiem. Czy jest to podręcznik? Nie, chodź autor udziela pewnych rad jak przygotować się na taki kryzys. Z książki nie dowiesz się ile czego powinieneś mieć, tylko co się może stać jak tego nie będziesz posiadał w odpowiedniej ilości. Autor często robi retrospekcję w swoim tekście do tego co się działo podczas oblężenia, jak ludzie z dobrych sąsiadów , znajomych zmieniali się w brutalnych i cynicznych ludzi, którzy nie cofną się przed niczym żeby zaspokoić swoje potrzeby i rządzę…… Oraz pokazuje tragizm osób cywilnych w oblężonym mieście, gdzie status cywila jest tak naprawdę niczym, a różnego rodzaju watażkowie traktują ludzi jak rzeczy. Handel , prostytucja czy śmierć to była szara rzeczywistość oblężonego Sarajewa, taki obraz przywołuje autor na kartkach swej książki.

Warto! Przeczytać! Warto posiadać!

~Bart
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„psy szczekają, forum działa dalej”

PP1442

Silesia Survival : zapraszam pod tą samą nazwą na YT , FB , IG oraz TT
silesiasurvival@gmail.com
Awatar użytkownika
mar_kow
Kontakt:

ndz 08 lut 2026, 14:52

Tak, książka dobra, warta przeczytania...
Można sporo wywnioskować odnosząc się w stosunku do siebie i potencjalnej sytuacji w której możemy się znaleźć...
Broń to narzędzie, to człowiek odpowiada za swoje czyny...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Książki”