Plecak polskiej firmy
-
Alcatraz Steel
- Kontakt:
https://panteramilitary.pl/plecak-takty ... p-612.html. Posiadam taki plecak i nie narzekam .Jedyny minus brak pasa biodrowego 
"Nie ma osoby, która przetrwa kryzys na dużą skalę w pojedynkę. Musimy działać zbiorowo."
- BowHunter
- Kontakt:
Wiesz. Pas biodrowy zawsze można sobie doszyć. Przez długi czas z dobrych 15 lat temu, jako ucieczkowy używałem właśnie plecaka bez pasa biodrowego, który kupiony był przeze mnie ze 4 lata wcześniej (czyli w sumie 21) w zamyśle nosidła dla książek do technikum. Dopiero potem kiedy już nie miałem co z nim zrobić, zmienił swoje zadanie właśnie na ucieczkowy. Cena jest bardzo dobra. Jeżeli jesteś zadowolony z niego, proponowałbym pokusić się o modyfikacje.
Przykład jak ja to zrobiłem, podsyłam tylko jako ciekawostkę.
Ja przy swoim pas biodrowy zrobiłem z polipropylenowej taśmy parcianej o szerokości 50 mm. Jako usztywnienie wewnątrz plecaka wykorzystałem wtedy wyciętą ściankę kanistra 10-cio litrowego. Ten i tak był dziurawy, a szerokość była wręcz idealna - sam plecak miał pojemność 18 - 20 litrów. Zaznaczyłem na "plastiku" gdzie będzie wszystko razem przymocowane. W miejscu gdzie akurat wypadał pas poprzebijałem gwoździkami włożoną już do środka płytę z kanistra, tak by przeszły na wylot przez plecak. Nabiłem na to taśmę parcianą i białym markerem zaznaczyłem na niej miejsca wokół wystających gwoździ. Wszystko razem połączyłem dratwą, przy pomocy dużej igły. Naparstek był nieoceniony w tym działaniu. Na pas zrobiłem także nakładany rękaw, kanibalizując inny stary plecak i pozyskując z niego plecy, po czym złożyłem je na trzy części, zszyłem razem i na każdym końcu doszyłem taśmę w poprzek, by można było łatwo nadziać oba końce zrobionego przeze mnie pasa biodrowego, by przy zapięciu klamr nie uwierało to wszystko na odcinku lędźwiowym. To była moja pierwsza modyfikacja i nie ma co ukrywać, całość wyglądała tragicznie, ale spełniała swoją rolę. Na miasto bym z tym nie poszedł.
Przykład jak ja to zrobiłem, podsyłam tylko jako ciekawostkę.
Ja przy swoim pas biodrowy zrobiłem z polipropylenowej taśmy parcianej o szerokości 50 mm. Jako usztywnienie wewnątrz plecaka wykorzystałem wtedy wyciętą ściankę kanistra 10-cio litrowego. Ten i tak był dziurawy, a szerokość była wręcz idealna - sam plecak miał pojemność 18 - 20 litrów. Zaznaczyłem na "plastiku" gdzie będzie wszystko razem przymocowane. W miejscu gdzie akurat wypadał pas poprzebijałem gwoździkami włożoną już do środka płytę z kanistra, tak by przeszły na wylot przez plecak. Nabiłem na to taśmę parcianą i białym markerem zaznaczyłem na niej miejsca wokół wystających gwoździ. Wszystko razem połączyłem dratwą, przy pomocy dużej igły. Naparstek był nieoceniony w tym działaniu. Na pas zrobiłem także nakładany rękaw, kanibalizując inny stary plecak i pozyskując z niego plecy, po czym złożyłem je na trzy części, zszyłem razem i na każdym końcu doszyłem taśmę w poprzek, by można było łatwo nadziać oba końce zrobionego przeze mnie pasa biodrowego, by przy zapięciu klamr nie uwierało to wszystko na odcinku lędźwiowym. To była moja pierwsza modyfikacja i nie ma co ukrywać, całość wyglądała tragicznie, ale spełniała swoją rolę. Na miasto bym z tym nie poszedł.

-
BoldFold
- Kontakt:
Plecak z pasem biodrowym to taka trochę wyższa półka plecaków i fakt zgodzę się za tą cenę chyba nie da się kupić plecaka z pasem biodrowym. Ten ma pas piersiowy więc tragedii z sytuacjami w terenie nie ma, niemniej 45l ja bym kupił jednak z pasem biodrowym i bardziej w cywilnej wersji. Ten jest bardzo militarny, więc do ciorania teraz super, ale w razie ewakuacji jest problem, szczególnie w razie kryzysu militarnego. Tu trzeba dobrze sprawę przemyśleć z zakupem, mamy tu artykuły o tzw "szarej personie" lub "gray man"
To zakrawa na niemożliwe, ale znalazłem karrimora w decathlonie z niecałe 2 stówy;
https://www.decathlon.pl/p/mp/karrimor/ ... &c=Zielony
i następny; https://www.decathlon.pl/p/plecak-bushc ... BEgIYvfD_B
Na pewno można kupić coś o wiele tańszego np na temu, te w decathlonie są do odbioru na miejscu
To zakrawa na niemożliwe, ale znalazłem karrimora w decathlonie z niecałe 2 stówy;
https://www.decathlon.pl/p/mp/karrimor/ ... &c=Zielony
i następny; https://www.decathlon.pl/p/plecak-bushc ... BEgIYvfD_B
Na pewno można kupić coś o wiele tańszego np na temu, te w decathlonie są do odbioru na miejscu
Zacznij tam, gdzie jesteś.
Użyj tego, co masz.
Zrób wszystko, co tylko chcesz...
Użyj tego, co masz.
-
BoldFold
- Kontakt:
A tak na marginesie, jak ktoś chce kupować coś na temu czy innych chińskich platformach to proszę się pośpieszyć, bo ptoszki ćwierkajom co na każdą paczkę z Chin cło i podatek ma być nałożony
Jak chcą to zrobić nie wiem, ale na pewno będzie nie tylko drożej, ale i gorsza jakość, no i niektóre produkty niekoszerne mogom być.
Bo handel handlem, a rządzący na ośmiorniczki i koniaczki muszom kasem mieć
Ale co się ubawimy to nasze
Bo handel handlem, a rządzący na ośmiorniczki i koniaczki muszom kasem mieć
Ale co się ubawimy to nasze
Zacznij tam, gdzie jesteś.
Użyj tego, co masz.
Użyj tego, co masz.